Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
Domača pirina bela mehka moka (1kg)
White Soft Spelt Flour
Dinkelmehl Weiss Glatt
Vedno sveže mleta bio pirina bela mehka moka je odlična za peko belega kruha, biskvita, piškotov, pogač, pit in palačink.
Dobimo jo z mletjem osrednjih in srednjih delov jedra. Če v receptih namesto pšenične bele mehke moke, uporabljate pirino belo mehko moko, ji dodajte manšo količino vode ali pa nekoliko zvišajte količino moke. Zaradi kakovostnega lepka in izredno dobre pecilnosti, jo lahko mešamo z ostalimi vrstami mok, tako z krušnimi kot nekrušnimi in jim s tem izboljšamo pekovske lastnosti.
RECEPTI:
- Rustikalna ajdova galeta s slivami
- Piškotna potička z nutelo
- Brioche makova potička
- Čokolano vanilijevi vozli
- Vaniljevi krofki s cimetovim sladkornim posipom
- Medenjaki
- Ingverjevi razpokančki z melaso
- Užitno piškotno testo
- Malinovi piškoti
- Koruzni piškoti s kremnim sirom
- Slivov cobbler
Ostali izdelki iz pire:
- Bio pirina polnozrnata moka
- Bio pirina bela mehka moka
- Bio pirina ostra moka
- Bio pirina črna moka
- Bio pirin zdrob
- Bio pirini kosmiči
- Bio pirini široki rezanci
- Bio pirini ozki rezanci
- Bio pirina ribana kaša
- Bio pirine valvice
- Domača pirina polnozrnata moka
- Domača pirina ostra moka
- Domača pirina črna moka
- Domači pirin zdrob
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
3,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% pirina bela mehka moka, mleta na valje, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1390kJ/ 332kcal |
Maščobe | 1,5g |
od tega nasičene maščobe | 0,2g |
Ogljikovi hidrati | 69,0g |
od tega sladkorji | 0,5g |
Beljakovine | 14,0g |
Sol | 0,02g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja