Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domači koruzni zdrob (500g in 1kg)
Corn Semolina (Polenta)
Meis Grieß (Polenta)
Koruzni zdrob iz Mlinarstva Kolenko je narejen iz najboljše slovenske koruze »trdinka«. Bolj poznan je po imenu polenta, ki je odlična hrana za zadovoljevanje vaše dnevne potrebe po energiji. Marsikdo se ob omembi polente spomni šolskih dni, ko so nam jo za malico postregli z kakavom ali ječmenovo kavo. Odlična pa je tudi z kislim mlekom ali kefirjem.
Naš koruzni zdrob ni termično obdelan oziroma instant, zato ima tudi bolj izrazit okus. Kuhamo ga približno 20 minut v razmerju 1:2 ali 1:3, odvisno od tega, kaj hočete pripraviti. Kot samostojna jed je boljše pripravljen v večjem razmerju, kot priloga k golažu in mesu pa v manjšem. Kot prilogo ga skuhate, razporedite v podolgovatem modelu, ohladite v hladilniku, narežete in popečete na olju ali žaru.
Polenti lahko pri kuhanju okus obogatite z dodatkom svojega priljubljenega sira.
Ostali izdelki iz koruze:
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
Od 1,00 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% domači koruzni zdrob, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1439kJ/ 344kcal |
Maščobe | 0,8g |
od tega nasičene maščobe | 0,0g |
Ogljikovi hidrati | 80,0g |
od tega sladkorji | 0,6g |
Beljakovine | 7,4g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja