BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

BIO

Bio koruzni zdrob (500g in 1kg)

Organic Corn Semolina (Polenta)
Bio Meis Grieß (Polenta)

 

Bio koruzni zdrob iz Mlinarstva Kolenko je narejen iz najboljše slovenske koruze »trdinka«. Bolj poznan je po imenu polenta, ki je odlična hrana za zadovoljevanje vaše dnevne potrebe po energiji. Marsikdo se ob omembi polente spomni šolskih dni, ko so nam jo za malico postregli z kakavom ali ječmenovo kavo. Odlična pa je tudi z kislim mlekom ali kefirjem.

Naš koruzni zdrob ni termično obdelan oziroma instant, zato ima tudi bolj izrazit okus. Kuhamo ga približno 20 minut v razmerju 1:2 ali 1:3, odvisno od tega, kaj hočete pripraviti. Kot samostojna jed je boljše pripravljen v večjem razmerju, kot priloga k golažu in mesu pa v manjšem. Kot prilogo ga skuhate, razporedite v podolgovatem modelu, ohladite v hladilniku, narežete in popečete na olju ali žaru.
Polenti lahko pri kuhanju okus obogatite z dodatkom svojega priljubljenega sira.

Od 1,60  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% koruzni zdrob, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1439kJ/ 344kcal
Maščobe 0,8g
od tega nasičene maščobe 0,0g
Ogljikovi hidrati 80,0g
od tega sladkorji 0,6g
Beljakovine 7,4g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.

Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Bio koruzni zdrob (500g in 1kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja