BIO
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
BIO
Bio koruzna moka (500g in 1kg)
Organic Corn Flour
Bio Meismehl
Bio koruzna moka Mlinarstva Kolenko je mleta iz posebne stare vrste koruze “trdinka”, pridelane v Sloveniji, ki daje moki poseben izrazit vonj in okus. Mleta je na naš stoletni kamen iz žive skale, s katerim ohranjamo starinski način mletja.
Idealna je za pripravo koruznega kruha, ki je kompakten in ker ne vsebuje lepka ali glutena malo bolj drobljiv od kruhov ostalih mok. Koruzno moko mešamo z ostalimi mokami, kot je pšenična ali pirina bela mehka moka. Ker ima rahlo sladek okus, je odlična za pripravo različnih sladic, piškotov in palačink. V Prekmurju je posebej priljubljena koruzna zlejvanka in koruzna pogača. Ker koruza naravno ne vsebuje glutena, je primerna za tiste, ki se izogibajo glutenu.
RECEPTI:
Ostali izdelki iz koruze:
- Domača koruzna moka
- Domača koruzna zlejvanka
- Domači koruzni zdrob
- Bio koruzni zdrob
- Bio koruzni rezanci
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
Od 1,30 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% koruzna moka, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1510kJ/ 361kcal |
Maščobe | 3,6g |
od tega nasičene maščobe | 0,5g |
Ogljikovi hidrati | 77,0g |
od tega sladkorji | 0,6g |
Beljakovine | 6,9g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Tatjana –
Pozdravljeni, najlepša hvala za tako okusno in zdravo moko.
Prijatelj mi je prinesel direkt iz vašega mlina in sem zelo zadovoljna. Uporabljam jo na različne načine. Omlete,žličniki,narastek,pogačo,
prežganko in še ….
Sedaj,ko so lepša vremena in sonček naš že prijetno greje pa imam najraje omleto iz vaše koruzne moke z kozjo albuminsko skuto, sušeni paradižniki v olju in orehi, z malo bučnega olja .
Hvala vam za vaš trud 🫶
Metka –
Hvala. Nas veseli, da vam je moka všeč.