BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

BIO

(1 mnenje stranke)

Bio koruzna moka (500g in 1kg)

Organic Corn Flour
Bio Meismehl

 

Bio koruzna moka Mlinarstva Kolenko je mleta iz posebne stare vrste koruze “trdinka”, pridelane v Sloveniji, ki daje moki poseben izrazit vonj in okus. Mleta je na naš stoletni kamen iz žive skale, s katerim ohranjamo starinski način mletja.
Idealna je za pripravo koruznega kruha, ki je kompakten in ker ne vsebuje lepka ali glutena malo bolj drobljiv od kruhov ostalih mok. Koruzno moko mešamo z ostalimi mokami, kot je pšenična ali pirina bela mehka moka. Ker ima rahlo sladek okus, je odlična za pripravo različnih sladic, piškotov in palačink. V Prekmurju je posebej priljubljena koruzna zlejvanka in koruzna pogača. Ker koruza naravno ne vsebuje glutena, je primerna za tiste, ki se izogibajo glutenu.

 

RECEPTI:

1,30 2,00  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% koruzna moka, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1510kJ/ 361kcal
Maščobe 3,6g
od tega nasičene maščobe 0,5g
Ogljikovi hidrati 77,0g
od tega sladkorji 0,6g
Beljakovine 6,9g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.

Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

1 review for Bio koruzna moka (500g in 1kg)

  1. Tatjana

    Pozdravljeni, najlepša hvala za tako okusno in zdravo moko.
    Prijatelj mi je prinesel direkt iz vašega mlina in sem zelo zadovoljna. Uporabljam jo na različne načine. Omlete,žličniki,narastek,pogačo,
    prežganko in še ….

    Sedaj,ko so lepša vremena in sonček naš že prijetno greje pa imam najraje omleto iz vaše koruzne moke z kozjo albuminsko skuto, sušeni paradižniki v olju in orehi, z malo bučnega olja .

    Hvala vam za vaš trud 🫶

    • Metka

      Hvala. Nas veseli, da vam je moka všeč.

Add a review

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja