

BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

BIO

Bio proseni zdrob (500g)
Bio proseni zdrob uporabljamo za pripravo mlečnega griesa, ki mu popestrimo okus z dodatkom svežega ali suhega sadja in praženih oreščkov ali čežane. Dodamo ga v enolončnice ali pa iz njega pripravimo žličnike, narastke in kolače. Za mlečni proseni zdrob damo na pol litra mleka 70 – 80g prosenega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji in ob stalnem mešanju kuhamo do zgostitve.
RECEPTI:
3,60 € z DDV

Dodatne informacije
Sestava | 100% proseni zdrob, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |

Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1548kJ/ 370kcal |
Maščobe | 4,0g |
od tega nasičene maščobe | 0,8g |
Ogljikovi hidrati | 71,0g |
od tega sladkorji | 0,5g |
Beljakovine | 11,0g |
Sol | <0,07g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja