BIO
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
BIO
Bio pšenična bela mehka moka (1kg)
Organic White Soft Wheat Flour
Bio Weizenmehl Glatt
Je vsekakor najbolj uporabljena in razširjena moka pri nas. Naša sveže mleta bio mehka bela moka iz slovenske ekološke pšenice, je fina bela moka, ki0 jo dobimo jo z valjčnim mletjem osrednjih in srednjih delov jedra. Je praškaste oblike, kakovost lepka je dobra oz. ima dobro pecilnost. Testo iz te moke je zelo raztegljivo, zato jo uporabljamo za peko belega kruha ter ostalih kvašenih izdelkov, za peko biskvitov, torej peciva in tort, peko pice in fokač. Mešamo jo lahko tako s krušnimi, kot ne krušnimi mokami in jim s tem izboljšamo pecilno vrednost.
RECEPTI:
- Rustikalna ajdova galeta s slivami
- Piškotna potička z nutelo
- Brioche makova potička
- Čokolano vanilijevi vozli
- Vaniljevi krofki s cimetovim sladkornim posipom
- Medenjaki
- Ingverjevi razokančki z melaso
- Užitno piškotno testo
- Malinovi piškoti
- Koruzni piškoti s kremnim sirom
- Slivov cobbler
Ostali izdelki iz pšenice:
- Bio pšenična polnozrnata moka
- Bio pšenična ostra moka
- Bio pšenična črna moka
- Bio pšenični zdrob
- Bio pšenični kosmiči
- Bio pšenični polnozrnati široki rezanci
- Domača pšenična polnozrnata moka
- Domača pšenična bela mehka
- Domača pšenična ostra moka
- Domača pšenična polbela moka
- Domači pšenični zdrob
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
2,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% pšenična bela mehka moka, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1469kJ/ 351kcal |
Maščobe | 1,1g |
od tega nasičene maščobe | 0,2g |
Ogljikovi hidrati | 72,0g |
od tega sladkorji | 1,2g |
Beljakovine | 11,5g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja