Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
Domača pšenična bela mehka moka TIP 500 (1kg in 5kg)
White Soft Wheat Flour
Weizenmehl Glatt
Je vsekakor najbolj uporabljena in razširjena moka pri nas. Sveže mleta mehka moka Mlinarstvo Kolenko iz slovenske pšenice je fina bela moka, ki jo dobimo jo z valjčnim mletjem osrednjih in srednjih delov jedra. Je praškaste oblike, kakovost lepka je dobra oz. ima dobro pecilnost. Testo iz te moke je zelo raztegljivo, zato jo uporabljamo za peko belega kruha ter ostalih kvašenih izdelkov, za peko biskvitov, torej peciva in tort, peko pice in domačih jajčnih testenin.
Mešamo jo lahko tako s krušnimi, kot nekrušnmi mokami in jim s tem izboljšamo pecilno vrednost.
RECEPTI:
- Rustikalna ajdova galeta s slivami
- Piškotna potička z nutelo
- Brioche makova potička
- Čokolano vanilijevi vozli
- Vaniljevi krofki s cimetovim sladkornim posipom
- Medenjaki
- Ingverjevi razpokančki z melaso
- Užitno piškotno testo
- Malinovi piškoti
- Koruzni piškoti s kremnim sirom
- Slivov cobbler
Od 1,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% pšenična bela mehka moka TIP 500, mleta na valje, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1469kJ/ 351kcal |
Maščobe | 1,1g |
od tega nasičene maščobe | 0,2g |
Ogljikovi hidrati | 72,0g |
od tega sladkorji | 1,2g |
Beljakovine | 11,5g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja