Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Gluten

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Glutena

Domača ržena mehka moka TIP 1250 (1kg in 5kg)

Rye Flour
Roggenmehl

 

Domača ržena mehka moka je značilno temnejše barve in se največ uporablja za peko kruha. Iz čiste ržene moke je kruh bolj zbit, ostane pa dlje časa svež in kar je pomembno predvsem za ljudi na dieti, je dosti bolj sitosten od ostalega kruha. Lahko pa rženo moko mešamo tudi z drugimi mokami, kot so pirina, pšenična, koruzna. Za rženo moko velja, da mora odležati, to pomeni, da je boljša, če še ne uporablja čisto sveže mleta. Le redki vedo, da se lahko iz ržene moke pripravijo odlični medenjaki in muffini.

Od 1,50  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% ržena mehka moka, mleta na kamen, iz kontrolirane predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Vsebuje gluten

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1192kJ/ 285kcal
Maščobe 1,3g
od tega nasičene maščobe 0,3g
Ogljikovi hidrati 60,0g
od tega sladkorji 1,1g
Beljakovine 8,3g
Sol 2,5g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.

Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Domača ržena mehka moka TIP 1250 (1kg in 5kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja