Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
Domača ržena mehka moka TIP 1250 (1kg in 5kg)
Rye Flour
Roggenmehl
Domača ržena mehka moka je značilno temnejše barve in se največ uporablja za peko kruha. Iz čiste ržene moke je kruh bolj zbit, ostane pa dlje časa svež in kar je pomembno predvsem za ljudi na dieti, je dosti bolj sitosten od ostalega kruha. Lahko pa rženo moko mešamo tudi z drugimi mokami, kot so pirina, pšenična, koruzna. Za rženo moko velja, da mora odležati, to pomeni, da je boljša, če še ne uporablja čisto sveže mleta. Le redki vedo, da se lahko iz ržene moke pripravijo odlični medenjaki in muffini.
Od 1,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% ržena mehka moka, mleta na kamen, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1192kJ/ 285kcal |
Maščobe | 1,3g |
od tega nasičene maščobe | 0,3g |
Ogljikovi hidrati | 60,0g |
od tega sladkorji | 1,1g |
Beljakovine | 8,3g |
Sol | 2,5g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja