Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domači ajdov zdrob (500g)

Buckwheat Semolina
Buchweizen Grieß

 

Ajdov zdrob mlet na kamen se uporablja podobno kot pšenični zdrob, za pripravo cmokov, peciva, narastkov in pogač. Je tudi odličen nadomestek ajdovi moki pri pripravi ajdovih žgancev.  S kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, ki mu okus izboljšamo z dodatkom suhega ali svežega sadja, oreščkov ali marmelade. Na pol litra tekočine vode ali mleka damo 60 – 80g ajdovega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo, dokler se ne zgosti.

 

RECEPTI:

Ostali ajdovi izdelki:

 

Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici

 

2,00  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% domači ajdov zdrob, iz kontrolirane predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1456kJ/ 348kcal
Maščobe 2,8g
od tega nasičene maščobe 0,6g
Ogljikovi hidrati 68,0g
od tega sladkorji 1,2g
Beljakovine 11,0g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.

Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Domači ajdov zdrob (500g)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja