Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domači ajdov zdrob (500g)
Buckwheat Semolina
Buchweizen Grieß
Ajdov zdrob mlet na kamen se uporablja podobno kot pšenični zdrob, za pripravo cmokov, peciva, narastkov in pogač. Je tudi odličen nadomestek ajdovi moki pri pripravi ajdovih žgancev. S kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, ki mu okus izboljšamo z dodatkom suhega ali svežega sadja, oreščkov ali marmelade. Na pol litra tekočine vode ali mleka damo 60 – 80g ajdovega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo, dokler se ne zgosti.
RECEPTI:
Ostali ajdovi izdelki:
- Domača ajdova kaša
- Domača ajdova moka
- Domača ajdova zlejvanka
- Bio ajdova kaša
- Bio ajdova kaša – hladno luščena
- Bio ajdova moka
- Bio ajdov zdrob
- Bio ajdovi kosmiči
- Bio ajdovi široki rezanci
- Bio ajdove valvice
- Bio ajdova ričolina
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
2,00 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% domači ajdov zdrob, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1456kJ/ 348kcal |
Maščobe | 2,8g |
od tega nasičene maščobe | 0,6g |
Ogljikovi hidrati | 68,0g |
od tega sladkorji | 1,2g |
Beljakovine | 11,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja