BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

BIO

ajdova kaša recepti

Bio ajdova kaša (500g in 1kg)

V današnjih časih je ajdova kaša postala izredno cenjena, ne samo zaradi hranilne vrednosti, ampak tudi zaradi hitre priprave, saj je kuhana v desetih minutah. Kuhamo jo v razmerju 1:2, za boljši okus pa jo lahko prepražimo na nekaj olja. Naravno je brez glutena, zato jo lahko uživajo tudi tisti, ki so nanj občutljivi. Uporabljamo jo kot toplo prilogo, zraven mesa, kot samostojno toplo ali hladno jed v kombinaciji z zelenjavo, gobami ali skuto, kot jušno zakuho, odlična je ajdova mlečna juha. Iz ajdove kaše lahko pripravimo tudi okusne sladice.

Od 3,00  z DDV

Počisti

Dodatne informacije

Sestava 100% oluščena ajdova kaša iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1543kJ/ 369kcal
Maščobe 3,5g
od tega nasičene maščobe 0,59g
Ogljikovi hidrati 65,6g
od tega sladkorji 0,29g
Prehranske vlaknine 8,26g
Beljakovine 17,2g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.

Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Bio ajdova kaša (500g in 1kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 − 1 =