BIO
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
BIO
Bio ajdova kaša (500g in 1kg)
Organic Buckwheat Groats
Bio Buchweizen geschält
V današnjih časih je ajdova kaša postala izredno cenjena, ne samo zaradi hranilne vrednosti, ampak tudi zaradi hitre priprave, saj je kuhana v desetih minutah. Kuhamo jo v razmerju 1:2, za boljši okus pa jo lahko prepražimo na nekaj olja. Naravno je brez glutena, zato jo lahko uživajo tudi tisti, ki so nanj občutljivi. Uporabljamo jo kot toplo prilogo, zraven mesa, kot samostojno toplo ali hladno jed v kombinaciji z zelenjavo, gobami ali skuto, kot jušno zakuho, odlična je ajdova mlečna juha. Iz ajdove kaše lahko pripravimo tudi okusne sladice.
Ostali ajdovi izdelki:
- Domača ajdova kaša
- Domača ajdova moka
- Domača ajdova zlejvanka
- Domači ajdov zdrob
- Bio ajdova kaša – hladno luščena
- Bio ajdova moka
- Bio ajdov zdrob
- Bio ajdovi kosmiči
- Bio ajdovi široki rezanci
- Bio ajdove valvice
- Bio ajdova ričolina0
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
Od 3,60 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% oluščena ajdova kaša iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1543kJ/ 369kcal |
Maščobe | 3,5g |
od tega nasičene maščobe | 0,59g |
Ogljikovi hidrati | 65,6g |
od tega sladkorji | 0,29g |
Prehranske vlaknine | 8,26g |
Beljakovine | 17,2g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Lidija –
Vaša ajdova kaša je vsaj en krat na teden na našem jedilniku. Odlična je!