BIO
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
BIO
Bio ajdova moka (500g in 1kg)
Organic Buckwheat Flour
Bio Buchweizenmehl
Bio ajdova moka Mlinarstva Kolenko je mleta na stoletnih mlinskih kamnih iz žive skale. Kot vse ostale naše moke, jo meljemo sproti, tako da je vedno sveža. Je temne barve in ima značilen vonj in okus. Naravno je brez glutena, ne vsebuje lepka in iz nje ne moremo samostojno zamesiti testa. Mešamo jo s pšenično ali pirino moko, v razmerju 70:30, za mešani pšenično ajdov kruh pa 50:50. Moko lahko poparimo in s tem povzročimo, da škrob zakleja, ter veže vodo že pri mesitvi testa.
Iz ajdove moke pripravimo palačinke, štruklje, spečemo ajdov kruh z orehi, kekse, mafine. V Prekmurju so nastale ajdove zlejvanke, ki so jih nekoč postregli kot samostojno jed, danes pa večinoma le kot sladico ali toplo predjed. Odlični so v kombinaciji z bučnim oljem in bučnimi semeni, ocvirki ali zaseko. Štajerci so znani po ajdovih krapcih s skuto.
RECEPTI:
- Rustikalna ajdova galeta s slivami
- Ajdova rolada
- Ajdov carski praženec s slivovo marmelado in praženimi mandljevimi lističi
- Ajdovi piškoti
Ostali ajdovi izdelki:
- Domača ajdova kaša
- Domača ajdova moka
- Domača ajdova zlejvanka
- Domači ajdov zdrob
- Bio ajdova kaša
- Bio ajdova kaša – hladno luščena
- Bio ajdov zdrob
- Bio ajdovi kosmiči
- Bio ajdovi široki rezanci
- Bio ajdove valvice
- Bio ajdova ričolina
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
Od 2,90 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% ajdova moka, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1456kJ/ 348kcal |
Maščobe | 2,8g |
od tega nasičene maščobe | 0,6g |
Ogljikovi hidrati | 68,0g |
od tega sladkorji | 1,2g |
Beljakovine | 11,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja