Recepti

Biscoff pečena škotska ovsena kaša

Biscoff pečena škotska ovsena kaša

Enostaven in okusen obrok za vsak del dneva Pečena škotska ovsena kaša z Biscoff piškoti je ena tistih jedi, ki jo rada pripravim vnaprej in jo potem uživam čez dan – za zajtrk, malico, popoldansko sladico ali celo večerjo. Je nasitna, ravno prav sladka in dovolj...

Ciabatta -čabata

Ciabatta -čabata

Ciabatta (italj prevod copata) ali slovenski "čabata" je italijanski ploski rustikalni kruh, znan po svoji mokasti skorji, luknjičasti odprti zračni sredici ter zaradi visoke hidracije rahlo vlažni sredici. Testo lahko oblikujemo v pravokotne žemljice ali pa ga...

Brookiji

Brookiji

Brookies ali kar ponaše brukiji so popolna kombinacija brownijev in piškotnega testa v eni sladici. Eksperimentiranja s tem receptom je bilo pri nas doma v zadnjih letih veliko. Od količine čokolade v browniju, do vrste moke v piškotnem testu in seveda vprašanje;...

Irka

Irka

Za 2 osebi (vegansko in naravno brez glutena) Jed je primerja tudi za FODMAP jedilnik.Vrsta kaše izvira ravno iz Irske, zato sem jed poimenovala po izvoru, po njej – IRKA.Kaša je polnega okusa, ki pa jo pridelujejo tudi v Sloveniji – v Mlinarstvo Kolenko(@mlinkolenko)...

100% ržen kruh s timijanovim čajem in izbranimi semeni

100% ržen kruh s timijanovim čajem in izbranimi semeni

Tako kot recept "Kruh z drožmi" je tudi ta kruh nastal izpod rok Lidije Herodež. Sestavine: 500 g ržene moke, tip 1250, Mlin Kolenko 3 dl mineralne vode 2 dl timijanovega čaja 7 g suhega kvasa 2 žlici olivnega olja 2 žlici grškega jogurta 11 g soli 100 g mešanih semen...

Kruh z drožmi

Kruh z drožmi

Vedno sem hvaležna, ko kdo z nami deli svoje znanje in veselje do peke. Peka kruha doma je v zadnjih letih, predvsem od časa korone zaposlila in sprostila mnoge, hkrati pa zanje ni postala le vrsta priprave hrane ampak mnogo več. Ena od njih je Lidija Herodež, ki v...

Energijske ploščice z irsko ovseno kašo

Energijske ploščice z irsko ovseno kašo

Nasitne, okusne in ravno prav naravno sladke so energijske ploščice primerne tako za malico, izlet kot posladek ob skodelici kave ali obnova energije po napornem treningu. Tudi ta recept je Barbarin. Več o njej in njenih veganskih knjigah z recepti na...

Prosen zdrob s toplimi začimbami

Prosen zdrob s toplimi začimbami

Receptu " Proseni gres s popečeno banano" je dodan še en recept iz tega priljubljenega zdroba, narejenega iz prosene kaše. S prijetnim blagim okusom je proseni zdrob poleg ajdovega, riževega , koruznega in ovsenih zdrobov v treh okusih ,eden od peterice vrst naših...

Irska ovsena kaša z borovnicami

Irska ovsena kaša z borovnicami

Tokratnji recept je pripravila in napisala ga.Barbara Kokelj, avtorica knjig Veganski priročnik za tradicionalne kuharje in Veganski priročnik 2 - Vegansko & brez glutena. Več o avtorici na naslednji povezavi klik Priprava kaše: Irsko ovseno kašo skuhaj po...

Rustikalna ajdova galeta s slivami

Rustikalna ajdova galeta s slivami

Galeta je vrsta pite, ki je podobna krostati, vendar je njen izgled dosti bolj rustikalen. Najbolj primerna je za vroče poletne dni, torej takrat, ko imamo na pretek svežega sezonskega sadja. Nanjo paše prav vse sadje, od jagodičevja; malin, borovnic, robid, jagod do...

Polnozrnate fit žemljice

Polnozrnate fit žemljice

Popestrite svoj sendvič z domačimi fit žemljicami. Te polnozrnate žemljice, polne okusa in hranil, so odlična osnova za vaš najljubši sendvič. Narejene so iz sveže mletih mok, polnozrnate v kombinaciji z temno moko in seveda brez vseh dodanih aditivov.

Matcha v kozarčku

Matcha v kozarčku

Tokratni recept je pripravila ga. Barbara Kokelj, Kranjčanka, ki se je pred leti soočila z zdravstvenimi težavami, ki so jo sprva prisilili v drugačen način prehranjevanja,  kasneje pa je priprava veganskih in brezglutenskih receptov postala njena strast in ljubezen,...

Politika zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, zato da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran in nam pomagate razumeti, katere dele spletnega mesta najdete najbolj zanimive in uporabne.

Več o piškotkih in nastavitve piškotkov lahko prilagajate na zavihkih na levi strani.

Preberite več.