Recepti

Velikonočne prosene košarice

Velikonočne prosene košarice

Imate radi riževo čokolado? Če je odgovor pritrdilen, vam bo všeč tudi ta velikonočna sladica. Namesto riževih napihnjevcev, so v tem receptu proseni, ki prav tako kot riž naravno ne vsebujejo glutena, imajo pa boljšo hranilno vrednost. Ta velikonočna sladica je...

Robidovi mafini z “irsko” ovseno kašo

Robidovi mafini z “irsko” ovseno kašo

Ti mafini so narejeni z irsko ovseno kašo, ki je, da ne bo pomote, slovenska, predelana oziroma rezana v našem mlinu, le ime je dobila po tradicionalni, narodni jedi, ki jo pripravljajo v skandinavskih državah. Verjetno vas večina pozna in tudi uporablja oves v obliki...

Fermentiran ajdov kruh brez moke in kvasa

Fermentiran ajdov kruh brez moke in kvasa

Recept za fermentiran ajdov kruh z visoko vsebnostjo beljakovin ne uporablja nobene moke ali kvasa, le hladno luščeno ajdovo kašo, sol in semena. Poln beljakovin in vlaknin iz ajde, je dieti prijazen in tak vas bo dlje časa ohranil site. Ajda  je popolna...

Toast kruh

Toast kruh

Toast kruh pri nas jemo redko oziroma le med novoletnimi prazniki in to zato, ker gre k bifteku, ki ga oba z Rolandom obožujeva. Kupljeni toast se mi od vseh komercialnih kruhov zdi še najbolj umeten, zato si ga kot ostali kruh pečemo kar doma. Tudi, če hočete prvič...

Droženi mešani kruh z makom

Droženi mešani kruh z makom

O drožeh so napisane knjige, poznali so jih že naši stari starši in generacije pred njimi, ampak res popularne so postale pri nas šele v času korone. Ker prodajamo moko, osnovno sestavino za pripravo pekovskega peciva z drožmi, so naše stalne stranke ljudje, ki so se...

Arašidovi piškoti

Arašidovi piškoti

Piškoti, ki so odlična kombinacija slanega in sladkega, z mehko žvečljivo sredico in hrustljavim robom. Primerni za vse, ki se odločijo, da bodo spekli piškote v zadnjem trenutku, saj v primerjavi z večino piškotov, testo ne potrebuje počitka v hladilniku. Iz mase v...

Limonini piškoti z belo čokolado

Limonini piškoti z belo čokolado

Ti rahli limonini piškoti so narejeni le iz nekaj sestavin, ki pa jih, da dobimo res fine piškote pripravimo na nekoliko poseben način. Za posebej svež okus po limonah je uporaba svežih limon obvezna. Za limonino lupino uporabimo bio limone in pazimo, da naribamo le...

Cimetovi sneženi piškoti

Cimetovi sneženi piškoti

Cimet, ta prijetna topla začimba ne sme manjkati na nobenem božičnem piškotnem krožniku. Predstavljeni piškoti so narejeni po principu njokov. No vsaj izdelava. Nič ni bolj frustrirajoče kot to, da piškoti, ki jih naredimo po določenem receptu, ne izgledajo niti malo...

Koruzni piškoti s kremnim sirom

Koruzni piškoti s kremnim sirom

Piškote po tem receptu pečem že kar nekaj let, največkrat za degustacijo v naši trgovini, zato jih naše stranke dobro poznajo. Čeprav so klasični koruzni piškoti nekaj posebnega in z domačo dišečo koruzno moko prava poslastica, sem ji v tem receptu dodala kremni sir,...

Malinovi piškoti

Malinovi piškoti

Ko pomislim na božične piškote, so kot prvi v mojem spominu vaniljevi rogljiči ali "očke" ter krhki piškoti, ki smo jim s pomočjo modelčkov razrezali v različne oblike, torej klasika, ki sva jih z mamo pekli doma, ko sem bila še otrok. Dodatki so bili kvečjemu orehi,...

Ovsene sladice v kozarcu

Ovsene sladice v kozarcu

Za vse ki sledite naši spletni strani izdelkov in receptov je znano, koliko poudarka dajemo ovsu, ki velja za najbolj zdravo žitarico. Večina oves pozna le v obliki ovsenih kosmičev, pri nas pa ga dobite tudi v drugih oblikah, kot moko, ovseno kašo, škotsko ovseno...

Cimetovi velikonočni zajčki

Cimetovi velikonočni zajčki

Velike noči ni brez jajc, šunke, potičke, piščančkov in zajčkov. Slednje imamo najrajši čokoladne. Za spremembo pa vam predstavim pečene, ki se pripravijo le iz nekaj sestavin. Naredila sem jih iz dveh mas in izginili so preden so se sploh ohladili. Predvidevam, da so...