Recepti
Koruzni piškoti s kremnim sirom
Piškote po tem receptu pečem že kar nekaj let, največkrat za degustacijo v naši trgovini, zato jih naše stranke dobro poznajo. Čeprav so klasični koruzni piškoti nekaj posebnega in z domačo dišečo koruzno moko prava poslastica, sem ji v tem receptu dodala kremni sir,...
Malinovi piškoti
Ko pomislim na božične piškote, so kot prvi v mojem spominu vaniljevi rogljiči ali "očke" ter krhki piškoti, ki smo jim s pomočjo modelčkov razrezali v različne oblike, torej klasika, ki sva jih z mamo pekli doma, ko sem bila še otrok. Dodatki so bili kvečjemu orehi,...
Ovsene sladice v kozarcu
Za vse ki sledite naši spletni strani izdelkov in receptov je znano, koliko poudarka dajemo ovsu, ki velja za najbolj zdravo žitarico. Večina oves pozna le v obliki ovsenih kosmičev, pri nas pa ga dobite tudi v drugih oblikah, kot moko, ovseno kašo, škotsko ovseno...
Cimetovi velikonočni zajčki
Velike noči ni brez jajc, šunke, potičke, piščančkov in zajčkov. Slednje imamo najrajši čokoladne. Za spremembo pa vam predstavim pečene, ki se pripravijo le iz nekaj sestavin. Naredila sem jih iz dveh mas in izginili so preden so se sploh ohladili. Predvidevam, da so...
Koruzna zlejvanka
Koruzna zlejvanka je tako kot ajdova zlejvanka nekoč predstavljala sestavni del prehrane delavcev in preprastega kmečkega prebivalstva, ki pa je sčasoma izginjala iz naših jedilnikov. Tradicionalno pripravo te hranljive jedi ohranjajo ljubitelji tradicionalne kuhinje...
Ajdova zlejvanka
Ajdova zlejvanka je tako kot koruzna zlejvanka nekoč predstavljala sestavni del prehrane delavcev in preprostega kmečkega prebivalstva, ki pa je sčasoma izginjala iz naših jedilnikov. Tradicionalno pripravo te hranljive jedi ohranjajo ljubitelji tradicionalne kuhinje...
Ovsena kaša s pečenimi paradižniki in parmezanom
Vsak pozna ovsene kosmiče, pripravljene z mlekom ali jogurtom in z dodatkom sadja, oreščkov, čokolade, ki so kot hladen ali topel obrok za marsikoga nepogrešljiv del prehrane. Le redki pa uporabljajo oves v njegovi prvotni obliki in sicer kot oluščeno žito. Oves...
Čokoladna škotska ovsena kaša
Kolenkova škotska domača ovsena kaša je narejena po enakih starih metodah, kot so jih uporabljali že v starodavni Škotski in je na severu Evrope še vedno izredno priljubljena jed. Zmleta je na naših stoletnih kamnih iz prave skale. Ker je grobo mleta, njeni delci...
Škotska ovsena kaša s cimetom
Recept za pripravo škotske ovsene kaše, ki jo Škoti pripravljajo že tisočletja.
Velikonočni tart
Ker je velika noč družinski praznik in vsekakor čas za peko peciva, sem pripravila enega, ki spada v sklop simpl receptov. Tart je ena izmed sladic, ki jo rada pripravim. Je izredno lahka za pripravo in tudi pri zgledu ni kaj dosti za zgrešiti. Poleg naštetega je tart...
Borovničeve krhke palčke
Še ena od naših priljubljenih "to go" sladic.Enostavna za pripravo, z dodatkom polnozrnate moke in kosmičev, pa spadajo borovničeve krhke palčke med polnovrene sladice. Pri nas se ta priljubljena sladica največkrat speče kar med peko kruha ali katere druge jedi....
Vanilijevi krofki s cimetovim sladkornim posipom
Krofi so sladica, ki pustu poleg mask dajejo pravi pomen. Čeprav so zadnja leta izjemno popularne dietne različice krofov, pa sem mnenja, da so krofi ena od sladic, ki mora obdržati klasične sestavine za pripravo testa. Večina nas jé krofe le za pusta in takrat morajo...