Hrustljavi krekerji s čičerikino moko in semeni

V svetu zdravih prigrizkov je težko najti nekaj, kar je hkrati hrustljavo, okusno in hranilno, a ti domači krekerji s čičerikino moko in semeni združujejo prav vse to. So brez glutena, bogati z beljakovinami in vlakninami, polnega okusa pa jih naredi mešanica semen in aromatičnih začimb. Odlični so kot prigrizek za na pot, dodatek k sirni plošči, za namakanje v namazih ali kot zdrava alternativa običajnim prigrizkom. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa so zlato zapečeni krekerji, ki zadovoljijo tudi bolj zahtevne brbončice.

Sestavine:

Priprava:

  1. V večji skledi zmešamo vse suhe sestavine in jih počasi prelijemo z vrelo vodo. Dobro premešamo, da dobimo tekočo zmes, ki jo pustimo stati 10 minut.
  2. Pečico segrejmo na 175 °C. Pekač za peko (največji velikosti lista papirja za peko), obložimo s papirjem za peko.
  3. Zmes damo na pekač in jo čim tanjše razporedimo po celotni površini. Bolj kot je zmes tanka, bolj hrustljavi bodo krekerji. Najbolje je, da damo na zmes še en list papirja za peko in z rokami razporedite testo na pekaču.
  4. Pekač damo v pečico in pečemo 30 do 45 minut. Po 15-20 minutah peke vzamemo pekač iz pečice in z ostrim nožem narežemo na željene kvadrate ali rombe. Krekerje damo nazaj v pečico.
  5. Po 30 minutah začnemo preverjati krekerje. Robovi se lahko spečejo hitreje kot sredina. Ko so posamezni kosi hrustljavi in zlato rjavi, jih lahko odtrgamo, ostale pa pustimo še naprej v pečici.
  6. Pečeni krekerji bodo hrustljavi, lepo rjavo zapečeni in se bodo enostavno lomili.

Politika zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, zato da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran in nam pomagate razumeti, katere dele spletnega mesta najdete najbolj zanimive in uporabne.

Več o piškotkih in nastavitve piškotkov lahko prilagajate na zavihkih na levi strani.

Preberite več.