Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domača ajdova moka (500g in 1kg)

Ajdova moka Mlinarstva Kolenko je mleta na stoletnih mlinskih kamnih iz žive skale. Kot vse ostale naše moke, jo meljemo sproti, tako, da je vedno sveža. Je temne barve in ima značilen vonj in okus. Ne vsebuje lepka in iz nje ne moremo samostojno zamesiti testa. Mešamo jo s pšenično belo ali pirino belo moko, v razmerju 70:30, za mešani pšenični ajdov kruh pa 50:50. Moko lahko poparimo in s tem povzročimo, da škrob zakleja, ter veže vodo že pri mesitvi testa.

Iz ajdove moke pripravimo palačinke, štruklje, spečemo ajdov kruh z orehi, kekse, mafine.  V Prekmurju so nastale ajdove zlejvanke, ki so jih nekoč postregli kot samostojno jed, danes pa večinoma le kot sladico ali toplo predjed. Odlični so v kombinaciji  z bučnim oljem in bučnimi semeni, ocvirki ali zaseko. Štajerci so znani po ajdovih krapcih s skuto.

Od 1,50  z DDV

Počisti

Dodatne informacije

Sestava 100% domača ajdova moka, iz kontrolirane predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1456kJ/ 348kcal
Maščobe 2,8g
od tega nasičene maščobe 0,6g
Ogljikovi hidrati 68,0g
od tega sladkorji 1,2g
Beljakovine 11,0g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.

Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Domača ajdova moka (500g in 1kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fourteen − 6 =