Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
Domači pirin zdrob (500g)
Spelt Semolina
Dinkel Grieß
Pirin fini zdrob je produkt oziroma faza mletja pire na valjčni mlin in se ga poslužujemo tudi v našem mlinu. Uporablja se podobno kot pšenični zdrob. Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, uporabljamo ga za pripravo cmokov, za juho ali kot prilogo, peciva, narastkov, pogač. Na pol litra tekočine damo 4 žlice pirinega zdroba, dodamo ščepec soli in sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo približno 4 minute.
Ostali izdelki iz pire:
- Bio pirina polnozrnata moka
- Bio pirina bela mehka moka
- Bio pirina ostra moka
- Bio pirina črna moka
- Bio pirin zdrob
- Bio pirini kosmiči
- Bio pirini široki rezanci
- Bio pirini ozki rezanci
- Bio pirina ribana kaša
- Bio pirine valvice
- Domača pirina polnozrnata moka
- Domača pirina bela mehka moka
- Domača pirina ostra moka
- Domača pirina črna moka
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
2,00 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% domači pirin zdrob, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1448kJ/ 346kcal |
Maščobe | 2,1g |
od tega nasičene maščobe | 0,6g |
Ogljikovi hidrati | 72,0g |
od tega sladkorji | 1,2g |
Beljakovine | 11,0g |
Sol | 0,02g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja