BIO
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
BIO
Bio pirini kosmiči (500g)
Organic Spelt flakes
Bio Dinkelflocken
Pirine kosmiče lahko jemo hladne ali tople, nekuhane hrustljave ali kuhane mehke. So odlična alternativa ovsenim kosmičem. Uporabljamo jih lahko na mnogo več načinov kot le klasično z mlekom ali jogurtom, ter z dodatkom svežega ali suhega sadja in oreščkov. Pri peki kruha nekaj moke zamenjamo s kosmiči in spečemo odličen kruh, prav tako lahko dodamo kosmiče k zmesi za palačinke, uporabimo jih namesto krušnih drobtin, dodamo jih k pecivu, piškotom in v enolončnice. Z mešanjem kosmičev, sadja, kokosa in medu ali sladkega sirupa pa si pripravimo odlično granolo.
Recepti:
Ostali pirini izdelki:
- Bio pirina polnozrnata moka
- Bio pirina bela mehka moka
- Bio pirina ostra moka
- Bio pirina črna moka
- Bio pirin zdrob
- Bio pirini široki rezanci
- Bio pirini ozki rezanci
- Bio pirina ribana kaša
- Bio pirine valvice
- Domača pirina polnozrnata moka
- Domača pirina bela mehka moka
- Domača pirina ostra moka
- Domača pirina črna moka
- Domači pirin zdrob
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
Izvirna cena je bila: 3,30 €.2,64 €Trenutna cena je: 2,64 €. z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% pirini kosmiči, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija/EU |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost 1341kJ/ 361kcal Maščobe 1,6g od tega nasičene maščobe 0,3g Ogljikovi hidrati 64,0g od tega sladkorji 6,8g Beljakovine 12,0g Sol <0,01g
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja