Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
Domača pirina polnozrnata moka (1kg in 5kg)
Whole Grain Spelt Flour
Dinkelvollkornmehl
V našem mlinu, pirino polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen in s tem ohranjamo starinski način mletja.
Tako kot pšenična in ržena moka, tudi pirina moka vsebuje gluten. Gluten je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Ima podobne lastnosti pečenja kot pšenica, vendar je bolj zdrava izbira, saj je bolj topna v vodi kot pšenična in zato je lažje prebavljiva. Gluten v piri ni tako močen, kot pri pšenici, zato ga ljudje, ki so občutljivi na pšenični gluten lažje prenašajo. Pri peki se pirina moka dobro odnese. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot nekrušnimi. Če ji dodamo le 20% bele pirine moke, ji izredno izboljšamo pecilno vrednost. Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.
RECEPTI:
Ostali izdelki iz pire:
- Bio pirina polnozrnata moka
- Bio pirina bela mehka moka
- Bio pirina ostra moka
- Bio pirina črna moka
- Bio pirin zdrob
- Bio pirini kosmiči
- Bio pirini široki rezanci
- Bio pirini ozki rezanci
- Bio pirina ribana kaša
- Bio pirine valvice
- Domača pirina bela mehka moka
- Domača pirina ostra moka
- Domača pirina črna moka
- Domači pirin zdrob
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
Od 2,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% pirina polnozrnata, moka mleta na kamen, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1485kJ/ 355kcal |
Maščobe | 2,6g |
od tega nasičene maščobe | 0,5g |
Ogljikovi hidrati | 64,0g |
od tega sladkorji | 0,4g |
Beljakovine | 15,0g |
Sol | 0,02g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja