rižev zdrob za priprava mlečnega riževega gresa

Rižev zdrob (500g)

Rižev zdrob je v primerjavi s pšeničnim, ki je zmlet iz jedra pšenice – endosperma, zmlet iz celega zrna belega riža. Ker je naravno brez glutena je odlična alternativa pšeničnemu zdrobu za tiste, ki se izogibajo glutenu. Uporablja za pripravo gresa, pudingov, keksov in kruha. Za pripravo klasičnega mlečnega riževega gresa, uporabimo 3 dcl tekočine(kombinacija vode in mleka ali samo mleka), 0,5dcl riževega zdroba, po želji sladkor, med ali javorjev sirup. Tekočino zavremo, dodamo zdrob in mešamo dokler se ne zgosti. Na koncu sladkamo.

V kolikor iščete rižev zdrob iz rjavega riža ga imamo v ponudbi pri bio zdrobih Bio rižev zdrob

2,00  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% rižev zdrob, iz kontrolirane predelave
Poreklo surovina Avstrija, mleto v mlinarstvu Kolenko
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1466kJ/ 344kcal
Maščobe 0,9g
od tega nasičene maščobe 0,3g
Ogljikovi hidrati 77,0g
od tega sladkorji 0,0g
Beljakovine 7,3g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.

Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Rižev zdrob (500g)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twenty − seventeen =