Rižev zdrob (500g)
Rice Semolina
Reis Grieß
Rižev zdrob je v primerjavi s pšeničnim, ki je zmlet iz jedra pšenice – endosperma, zmlet iz celega zrna belega riža. Ker je naravno brez glutena je odlična alternativa pšeničnemu zdrobu za tiste, ki se izogibajo glutenu. Uporablja za pripravo gresa, pudingov, keksov in kruha. Za pripravo klasičnega mlečnega riževega gresa, uporabimo 3 dcl tekočine(kombinacija vode in mleka ali samo mleka), 0,5dcl riževega zdroba, po želji sladkor, med ali javorjev sirup. Tekočino zavremo, dodamo zdrob in mešamo dokler se ne zgosti. Na koncu sladkamo.
V kolikor iščete rižev zdrob iz rjavega riža ga imamo v ponudbi pri bio zdrobih Bio rižev zdrob
2,00 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% rižev zdrob, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | surovina Avstrija, mleto v mlinarstvu Kolenko |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1466kJ/ 344kcal |
Maščobe | 0,9g |
od tega nasičene maščobe | 0,3g |
Ogljikovi hidrati | 77,0g |
od tega sladkorji | 0,0g |
Beljakovine | 7,3g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja