Domače
Slovensko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Ročno pakirano
Glutena
Domači široki rezanci (500g)
Sušene jajčne testenine iz durum pšeničnega zdroba
Durum Egg Pappardelle (Dried Egg Pasta with Durum Semolina)
Durum Ei-Pappardelle (Getrocknete Eiernudeln mit Durum Grieß)
Široki rezanci imenovani pappardelle prihajajo iz italijanske regije Toskana, vendar so priljubljene po vsej Italiji. Zaradi svoje ploščate oblike se dobro podajo bogatim, gostim mesnim in sirovim omakam, ki se lepo oprimejo širokih rezancev. Tradicionalno jih v Toskani postrežejo z ragujem divjega prašiča ali z mestni prelivom – omako bolognese. Vegetarijanci si jih lahko pripravite s smetanovo omako iz divjih gob ali vegansko omako alfredo. Za hitro tedensko večerjo, kuhane široke rezance z malo ekstra deviškega oljčnega olja prepražimo na zmernem ognju, dodamo ščepec soli in sveže narezani česnom.
Ostali izdelki iz durum pšenice:
- Durum pšenični zdrob
- Domači durum jajčni fidelini
- Domači durum jajčni mali polžki
- Domače durum jajčne krpice
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
4,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | pšenični durum zdrob, sveža jajca
iz kontrolirane pridelave in predelave |
Čas kuhanja | 6 minut |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1625kJ/ 406kcal |
Maščobe | 3,3g |
od tega nasičene maščobe | 0,3g |
Ogljikovi hidrati | 72,6g |
od tega sladkorji | 0,5g |
Beljakovine | 15,7g |
Sol | <0,07g |
Pakiranje in shranjevanje
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Lidija –
Najboljši široki rezanci!