Domače
Slovensko
Vegansko
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Glutena
Domači fidelini (500g)
Sušene jajčne testenine
Egg Fidellini (Dried Egg Pasta)
Ei-Fidelini (Getrocknete Eiernudeln)
Izvor fidelinov, imenovanih tudi angelski lasje, sega v 14.stoletje, ko so jih začeli izdelovati na zahodu italijanske Ligurske province Savona. Njihova oblika je podobna špagetom, le da so dosti bolj tanki.
Večina jih pozna in uporablja kot zakuho za juho, vendar pa se lahko uporabljajo tudi kot samostojna jed ali priloga. Pravilno se fidelini kuhajo kot riž. Dodamo jim toliko vode, da se ne razkuhajo in ostanejo al dente. Ko povre vsa tekočina, jih damo v juho ali pa jih zabelimo z paradižnikova ali smetanovo omako, ter posipamo z naribanim sirom.
4,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | pšenični durum zdrob, sveža jajca
iz kontrolirane pridelave in predelave |
Čas kuhanja | 1 minuta |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1625kJ/ 406kcal |
Maščobe | 3,3g |
od tega nasičene maščobe | 0,3g |
Ogljikovi hidrati | 72,6g |
od tega sladkorji | 0,5g |
Beljakovine | 15,7g |
Sol | <0,07g |
Pakiranje in shranjevanje
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Reviews