Domače
Slovensko
Vegansko
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Glutena
Domači durum jajčni fidelini (500g)
Sušene jajčne testenine iz durum pšeničnega zdroba
Durum Egg Fidellini (Dried Egg Pasta with Durum Semolina)
Durum Ei-Fidelini (Getrocknete Eiernudeln mit Durum Grieß)
Izvor fidelinov, imenovanih tudi angelski lasje, sega v 14.stoletje, ko so jih začeli izdelovati na zahodu italijanske Ligurske province Savona. Njihova oblika je podobna špagetom, le da so dosti bolj tanki.
Večina jih pozna in uporablja kot zakuho za juho, vendar pa se lahko uporabljajo tudi kot samostojna jed ali priloga. Pravilno se fidelini kuhajo kot riž. Dodamo jim toliko vode, da se ne razkuhajo in ostanejo al dente. Ko povre vsa tekočina, jih damo v juho ali pa jih zabelimo z paradižnikova ali smetanovo omako, ter posipamo z naribanim sirom.
Ostali izdelki iz durum pšenice:
- Durum pšenični zdrob
- Domači durum jajčni široki rezanci
- Domači durum jajčni mali polžki
- Domače durum jajčne krpice
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
4,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | pšenični durum zdrob, sveža jajca
iz kontrolirane pridelave in predelave |
Čas kuhanja | 1 minuta |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1625kJ/ 406kcal |
Maščobe | 3,3g |
od tega nasičene maščobe | 0,3g |
Ogljikovi hidrati | 72,6g |
od tega sladkorji | 0,5g |
Beljakovine | 15,7g |
Sol | <0,07g |
Pakiranje in shranjevanje
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja