Domače

Slovensko

Vegansko

Gluten

Domače

Slovensko

Vegansko

Glutena

Domači durum jajčni fidelini (500g)

Sušene jajčne testenine iz durum pšeničnega zdroba

Durum Egg Fidellini (Dried Egg Pasta with Durum Semolina)
Durum Ei-Fidelini (Getrocknete Eiernudeln mit Durum Grieß)

 

Izvor fidelinov, imenovanih tudi angelski lasje, sega v 14.stoletje, ko so jih začeli izdelovati na zahodu italijanske Ligurske province Savona. Njihova oblika je podobna špagetom, le da so dosti bolj tanki.

Večina jih pozna in uporablja kot zakuho za juho, vendar pa se lahko uporabljajo tudi kot samostojna jed ali priloga. Pravilno se fidelini kuhajo kot riž. Dodamo jim toliko vode, da se ne razkuhajo in ostanejo al dente. Ko povre vsa tekočina, jih damo v juho ali pa jih zabelimo z paradižnikova ali smetanovo omako, ter posipamo z naribanim sirom.

Ostali izdelki iz durum pšenice:

 

Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici

 

4,50  z DDV

Dodatne informacije

 

Sestava pšenični durum zdrob, sveža jajca

iz kontrolirane pridelave in predelave

Čas kuhanja 1 minuta
Poreklo Slovenija
Alergeni Vsebuje gluten

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1625kJ/ 406kcal
Maščobe 3,3g
od tega nasičene maščobe 0,3g
Ogljikovi hidrati 72,6g
od tega sladkorji 0,5g
Beljakovine 15,7g
Sol <0,07g

 

Pakiranje in shranjevanje

Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Domači durum jajčni fidelini (500g)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja