Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
Domači pšenični zdrob (500g in 1kg)
Wheat Semolina
Weizen Grieß
Pšenični zdrob je produkt oziroma faza mletja osrednjega dela pšenice na valjčni mlin in se ga poslužujemo tudi v našem mlinu. Je najbolj znan in uporabljen zdrob v naši kuhinji. Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, uporabljamo ga za pripravo cmokov za juho ali prilogo, za peciva, narastke, pogače. Na pol litra tekočine damo 4 žlice pšeničnega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo nekje 5 min.
Od 1,00 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% domači pšenični zdrob iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1464kJ/ 350kcal |
Maščobe | 1,0g |
od tega nasičene maščobe | 0,2g |
Ogljikovi hidrati | 74,0g |
od tega sladkorji | 0,46g |
Beljakovine | 10,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja