Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domači proseni zdrob (500g)
Millet Semolina
Hirse Grieß
Proseni zdrob, mlet na kamen, uporabljamo za pripravo mlečnega gresa, ki mu popestrimo okus z dodatkom svežega ali suhega sadja in praženih oreščkov ali čežane. Dodamo ga v enolončnice ali pa iz njega pripravimo žličnike, narastke in kolače. Za mlečni proseni zdrob damo na pol litra mleka 70 – 80g prosenega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji in ob stalnem mešanju kuhamo do zgostitve.
RECEPTI:
2,00 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% domači proseni zdrob, iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1548kJ/ 370kcal |
Maščobe | 4,0g |
od tega nasičene maščobe | 0,8g |
Ogljikovi hidrati | 71,0g |
od tega sladkorji | 0,5g |
Beljakovine | 11,0g |
Sol | 0,07g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja