Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domača prosena moka (500g)
Millet Flour
Hirsemehl
Vedno sveže mleto proseno moko uporabljamo kot zgoščevalec v juhah in omakah, iz nje naredimo puding, ki mu obogatimo okus z različnimi dodatki npr. s cimetom, naribanim jabolkom, banano, rozinami, limoninim sokom in tudi z marmelado. Iz nje spečemo odlične sadne pogače. Lahko naredimo tudi proseni kruh, ker pa prosena moka ni krušna, torej ne vsebuje lepka, jo pri peki kruha mešamo z krušnimi mokami in ji s tem izboljšamo pecilno vrednost.
2,40 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% prosena moka mleta na kamen iz kontrolirane predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1548kJ/ 370kcal |
Maščobe | 4,0g |
od tega nasičene maščobe | 0,8g |
Ogljikovi hidrati | 71,0g |
od tega sladkorji | 0,5g |
Beljakovine | 11,0g |
Sol | 0,07g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja