Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Gluten

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Glutena

Domača pšenična polnozrnata moka (1kg in 5kg)

Whole Grain Wheat Flour
Weizen Vollkornmehl

 

Pri nas domačo pšenično polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen, ki ga v primerjavi z novejšimi mlini na kamen, ki so iz keraminka ali korunda, še vedno sami klestimo in s tem ohranjamo starinski način mletja.

Tako kot ržena moka in pirina, tudi pšenična moka vsebuje gluten. Gluten pa je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot nekrušnimi.

Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.

 

RECEPTI:

Od 1,70  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% pšenična polnozrnata moka, mleta na kamen, iz kontrolirane predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Vsebuje gluten

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1372kJ/ 328kcal
Maščobe 2,8g
od tega nasičene maščobe 0,6g
Ogljikovi hidrati 54,0g
od tega sladkorji 2,2g
Beljakovine 15,0g
Sol 0,02g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.

Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Domača pšenična polnozrnata moka (1kg in 5kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja