

BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Gluten

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Glutena

BIO
Bio pšenična polnozrnata moka (1kg)
Organic Whole Grain Wheat Flour
Bio Weizen Vollkornmehl
Pri nas bio pšenično polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen, ki ga še vedno sami klestimo in s tem ohranjamo starinski način mletja. Tako kot ržena moka in pirina, tudi pšenična moka vsebuje gluten. Gluten pa je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot ne krušnimi.
Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.
Ostali izdelki iz pšenice:
- Bio pšenična polnozrnata moka
- Bio pšenična bela mehka moka
- Bio pšenična ostra moka
- Bio pšenična črna moka
- Bio pšenični zdrob
- Bio pšenični kosmiči
- Bio pšenični polnozrnati široki rezanci
- Domača pšenična polnozrnata moka
- Domača pšenična bela mehka
- Domača pšenična ostra moka
- Domača pšenična polbela moka
- Domači pšenični zdrob
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
2,20 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% pšenična polnozrnata moka, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1372kJ/ 328kcal |
Maščobe | 2,8g |
od tega nasičene maščobe | 0,6g |
Ogljikovi hidrati | 54,0g |
od tega sladkorji | 2,2g |
Beljakovine | 15,0g |
Sol | <0,02g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja