BIO
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
BIO
Bio pšenična črna moka (1kg)
Organic Dark Wheat Flour
Bio Weizenmehl – dunkel
Sveže mleto bio črno pšenično moko Mlinarstvo Kolenko, dobimo z mletjem osrednjih in obrobnih delov jedra pšenice. Je temnejše barve od bele gladke in ostre moke, ker pa vsebuje del zunanje membrane so njene pecilne lastnosti slabše. Ker je krušna moka, se uporablja predvsem za peko kruha. Kruh iz črne moke je bolj zbit od bele moke, vendar je polnejšega okusa in ostane dalj časa svež. Mešamo jo lahko z ostalimi krušnimi in nekrušnimi mokami.
Ostali izdelki iz pšenice:
- Bio pšenična polnozrnata moka
- Bio pšenična bela mehka moka
- Bio pšenična ostra moka
- Bio pšenična črna moka
- Bio pšenični zdrob
- Bio pšenični kosmiči
- Bio pšenični polnozrnati široki rezanci
- Domača pšenična polnozrnata moka
- Domača pšenična bela mehka
- Domača pšenična ostra moka
- Domača pšenična polbela moka
- Domači pšenični zdrob
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici.
2,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% bio pšenična črna moka, mleta na kamen, iz kontrolirane ekološke predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1456kJ/ 364kcal |
Maščobe | 1,1g |
od tega nasičene maščobe | 0,4g |
Ogljikovi hidrati | 75,1g |
od tega sladkorji | 1,1g |
Beljakovine | 9,8g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja