

BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

BIO

Bio ajdov zdrob (500g)
Bio ajdov zdrob se uporablja podobno kot pšenični zdrob, za pripravo cmokov, peciva, narastkov in pogač. Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, ki mu okus izboljšamo z dodatkom suhega ali svežega sadja, oreščkov ali marmelade. Na pol litra tekočine vode ali mleka damo 60 – 80g ajdovega zdroba, dodamo ščepec sladkorja in soli ter ob stalnem mešanju kuhamo dokler se ne zgosti.
RECEPTI:
3,00 € z DDV

Dodatne informacije
Sestava | 100% ajdov zdrob, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |

Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1456kJ/ 348kcal |
Maščobe | 2,8g |
od tega nasičene maščobe | 0,6g |
Ogljikovi hidrati | 68,0g |
od tega sladkorji | 1,2g |
Beljakovine | 11,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja