Ajdova rolada s kokosovim nadevom

Kdor pride k nam na obisk večkrat, ga vsekakor vsaj enkrat pričaka ajdova rolada s kokosovim nadevom. Je izredno lahka za pripravo in primerna tudi za tiste, ki niso tako vešči peke. Biskvit te odlične rolade poleg ostalih sestavin vsebuje 100% ajdove moke, sveži nadev iz kokosa in kisle smetane, pa daje zemeljskemu okusu ajde posebno svežino.

Sestavine za biskvit:

Sestavine za nadev:

  • 1 velika kisla smetana (z največ maščobe)
  • 5-6 žlic kokosove moke
  • žličko limoninega soka(iz sveže limone)
  • sladkor po želji

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. Ločimo rumenjake in beljake.
  3. Rumenjake in sladkor stepamo, dokler ne dobimo penasto zmes.
  4. Dodamo moko, kateri smo prej primešali vinski kamen. Zmesi dodamo še vanilijev ekstrakt in jo dobro premešamo.
  5. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in ga počasi vmešamo v jajčno zmes. Tega postopka ne delamo več z mešalcem ampak počasi mešamo s spatulo, dokler se vse sestavine dobro ne pomešajo.
  6. Vzamemo največji pekač, ga obložimo z peki papirjem in zmes na tanko namažemo na pekač.
  7. Biskvit v ogreti pečici pečemo 10 minut.
  8. Pečen biskvit prevrnemo na čisto kuhinjsko krpo, odstranimo peki papir, ter ga s pomočjo kuhinjske krpe zvijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi.
  9. Zmešamo kislo smetano, kokosovo moko, limono ter po želji sladkor.
  10. Rolado odvijemo, jo premažemo z nadevom ter jo spet zvijemo. Preden jo postrežemo, jo dobro ohladimo ter potresemo s sladkorjem v prahu.

Opombe:
Kisla smetana za nadev mora biti res polnomastna, z vsaj 20% maščob, saj le tako dobite dobro kremo. Ne bodite presenečeni, če bo krema, ko je zmešate s kokosom, limoninim sokom in sladkorjem nekoliko redka. Pozneje v roladi, ko kokos vpije smetano, postane lepo gosta in kremasta. Kremo naredimo tik, preden jo bomo uporabili, saj jo bomo tako lažje premazali na biskvit.
Kot sem še omenila v receptu, za to rolado vzemite res največji pekač, ki ga imate doma, najbolje originalni iz pečice, saj boste tako dobili lepo tanko testo, ki ga boste lahko lepo zvili v rolado.