BIO
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
BIO
Bio pirina kaša (500g)
Organic Spelt Grain
Bio Dinkel
Ker je rahlo sladkastega okusa, visoko topna v vodi in se v njej številna hranila lažje absorbirajo kot pri drugih žitih je pira izredno priljubljeno žito. Čeprav ni brez glutena je lažje prebavljiva kot navadna pšenica in jo lahko osebe, ki so občutljive na pšenični gluten lažje prenašajo.
Kuhamo jo v vodi podobno kot riž, v razmerju 1:2, nekje slabo uro. Če hočemo zmanjšati čas kuhanja za 30%, jo večer prej namočimo. Da bi izboljšali njen okus, jo namesto v vodi, kuhamo v jušni osnovi.
Pirino kašo, imenovano tudi rižek, uporabljamo kot prilogo ali hladno solato, brez ali z dodatkom zelenjave, dodamo jo k enolončnicam ali mesnim polpetam. Z dodatkom jogurta in sadja, pa jo postrežemo za zajtrk ali večerjo.
1,70 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% bio pirina kaša iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1393kJ/ 333kcal |
Maščobe | 2,7g |
od tega nasičene maščobe | 0,6g |
Ogljikovi hidrati | 71,0g |
od tega sladkorji | 1,0g |
Beljakovine | 13,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Reviews