BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Gluten

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Glutena

BIO

Bio pirina kaša (500g)

Organic Spelt Grain
Bio Dinkel

 

Ker je rahlo sladkastega okusa, visoko topna v vodi in se v njej številna hranila lažje absorbirajo kot pri drugih žitih je pira izredno priljubljeno žito. Čeprav ni brez glutena je lažje prebavljiva kot navadna pšenica in jo lahko osebe, ki so občutljive na pšenični gluten lažje prenašajo.
Kuhamo jo v vodi podobno kot riž, v razmerju 1:2, nekje slabo uro. Če hočemo zmanjšati čas kuhanja za 30%, jo večer prej namočimo. Da bi izboljšali njen okus, jo namesto v vodi, kuhamo v jušni osnovi.
Pirino kašo, imenovano tudi rižek, uporabljamo kot prilogo ali hladno solato, brez ali z dodatkom zelenjave, dodamo jo k enolončnicam ali mesnim polpetam. Z dodatkom jogurta in sadja, pa jo postrežemo za zajtrk ali večerjo.

 

Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici

 

1,70  z DDV

Ni na zalogi

Dodatne informacije

Sestava 100% bio pirina kaša iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Vsebuje gluten

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1393kJ/ 333kcal
Maščobe 2,7g
od tega nasičene maščobe 0,6g
Ogljikovi hidrati 71,0g
od tega sladkorji 1,0g
Beljakovine 13,0g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.

Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Bio pirina kaša (500g)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja