

BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Gluten

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Glutena

BIO
Bio pirina kaša (500g)
Organic Spelt Grain
Bio Dinkel
Ker je rahlo sladkastega okusa, visoko topna v vodi in se v njej številna hranila lažje absorbirajo, kot pri drugih žitih, je pira izredno priljubljeno žito. Čeprav ni brez glutena in je lažje prebavljiva kot navadna pšenica jo lahko osebe, ki so občutljive na pšenični gluten, lažje prenašajo.
Kuhamo jo v vodi podobno kot riž, v razmerju 1:2, nekje slabo uro. Če hočemo zmanjšati čas kuhanja za 30%, jo večer prej namočimo. Da bi izboljšali njen okus, jo namesto v vodi, kuhamo v jušni osnovi.
Pirino kašo, imenovano tudi rižek, uporabljamo kot prilogo ali hladno solato, brez ali z dodatkom zelenjave, dodamo jo k enolončnicam ali mesnim polpetam. Z dodatkom jogurta in sadja, pa jo postrežemo za zajtrk ali večerjo.
Ostali izdelki iz pire:
- Bio pirina polnozrnata moka
- Bio pirina bela mehka moka
- Bio pirina ostra moka
- Bio pirina črna moka
- Bio pirin zdrob
- Bio pirini kosmiči
- Bio pirini široki rezanci
- Bio pirini ozki rezanci
- Bio pirina ribana kaša
- Bio pirine valvice
- Domača pirina polnozrnata moka
- Domača pirina bela mehka moka
- Domača pirina ostra moka
- Domača pirina črna moka
- Domači pirin zdrob
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
1,70 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% bio pirina kaša iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave |
Poreklo | Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1393kJ/ 333kcal |
Maščobe | 2,7g |
od tega nasičene maščobe | 0,6g |
Ogljikovi hidrati | 71,0g |
od tega sladkorji | 1,0g |
Beljakovine | 13,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.
Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja