BIO

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

BIO

Bio ržena mehka moka (1kg)

Organic Rye Flour
Bio Roggenmehl

 

 

Bio ržena mehka moka je značilno temnejše barve in se največ uporablja za peko kruha. Iz čiste ržene moke je kruh bolj zbit, ostane pa dlje časa svež in kar je pomembno predvsem za ljudi na dieti, je dosti bolj sitosten od ostalega kruha. Lahko pa rženo moko mešamo tudi z drugimi mokami, kot so pirina, pšenična, koruzna. Za rženo moko velja, da mora odležati, to pomeni, da je boljša, če še ne uporablja čisto sveže mleta. Le redki vedo, da se lahko iz ržene moke pripravijo odlični medenjaki in mafine.

 

Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici

 

 

2,50  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% ržena mehka moka, iz kontrolirane ekološke pridelave in predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Vsebuje gluten

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1192kJ/ 285kcal
Maščobe 1,3g
od tega nasičene maščobe 0,3g
Ogljikovi hidrati 60,0g
od tega sladkorji 1,1g
Beljakovine 8,3g
Sol 2,5g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.

Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Bio ržena mehka moka (1kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja