Koruzni piškoti s kremnim sirom

Piškote po tem receptu pečem že kar nekaj let, največkrat za degustacijo v naši trgovini, zato jih naše stranke dobro poznajo. Čeprav so klasični koruzni piškoti nekaj posebnega in z domačo dišečo koruzno moko prava poslastica, sem ji v tem receptu dodala kremni sir, ki jih naredi še boljše.

Sestavine:

  • 150g masla
  • 120g sladkorja (rjavi sladkor, stevia, javorjev sirup)
  • 2 jajci
  • 250g bio pšenične bele gladke moke (domača, bio) ali pirine mehke moke (domača, bio)
  • 250g bio koruzne moke (domača, bio)
  • zavitek bio pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 4 žlice mleka
  • 60g posušenih brusnic (lahko tudi kandirano sadje )

Nadev:

  • 250g kremnega sira
  • 30g sladkorja v prahu
  • Žlica naribane limonine lupine

Priprava:

  1. V posodi s paličnim mešalnikom stepemo kremni sir in sladkor. Dodamo naribano lupino in premešamo
  2. Z žličko oblikujemo majhne, nekoliko ploščate kroglice, ki jih položimo na peki papir. Damo jih za pol ure v zamrzovalnik, da se strdijo.
  3. Zmešamo zmehčano maslo, sladkor in jajca.
  4. Posebej presejemo v skledi obe moki, ki smo jima dodali vinski kamen.
  5. Moko dodamo mešanici masla, jajc in sladkorja, dodamo mleko in dobro pregnetemo. Na koncu primešamo še posušene brusnice.
  6. Zmes damo v hladilnik, da počiva vsaj eno uro.
  7. Pečico segrejemo na 180°C.
  8. Iz testa oblikujemo majhne kroglice, jih nekoliko sploščatimo in med dve položimo kremni sir. Pazimo, da je kremni sir v celoti zavit v testo. Preden jih damo v pečico jih hranimo v hladilniku
  9. Zložimo jih na peki papir in pečemo 10-15 minut.

Opombe

Testo lahko pripravimo dan preden pečemo piškote. Lahko jih naredimo po osnovnem receptu tudi brez kremnega sira. Oblikujemo jih po želji, s pomočjo modelčkov ali pa iz testa le s pomočjo prstov oblikujemo kupčke, ki jih pečemo 10-12 minut.