Piškote po tem receptu pečem že kar nekaj let, največkrat za degustacijo v naši trgovini, zato jih naše stranke dobro poznajo. Čeprav so klasični koruzni piškoti nekaj posebnega in z domačo dišečo koruzno moko prava poslastica, sem ji v tem receptu dodala kremni sir, ki jih naredi še boljše.
Sestavine:
- 150g masla
- 120g sladkorja (rjavi sladkor, stevia, javorjev sirup)
- 2 jajci
- 250g bio pšenične bele gladke moke (domača, bio) ali pirine mehke moke (domača, bio)
- 250g bio koruzne moke (domača, bio)
- zavitek bio pecilnega praška iz vinskega kamna
- 4 žlice mleka
- 60g posušenih brusnic (lahko tudi kandirano sadje )
Nadev:
- 250g kremnega sira
- 30g sladkorja v prahu
- Žlica naribane limonine lupine
Priprava:
- V posodi s paličnim mešalnikom stepemo kremni sir in sladkor. Dodamo naribano lupino in premešamo
- Z žličko oblikujemo majhne, nekoliko ploščate kroglice, ki jih položimo na peki papir. Damo jih za pol ure v zamrzovalnik, da se strdijo.
- Zmešamo zmehčano maslo, sladkor in jajca.
- Posebej presejemo v skledi obe moki, ki smo jima dodali vinski kamen.
- Moko dodamo mešanici masla, jajc in sladkorja, dodamo mleko in dobro pregnetemo. Na koncu primešamo še posušene brusnice.
- Zmes damo v hladilnik, da počiva vsaj eno uro.
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Iz testa oblikujemo majhne kroglice, jih nekoliko sploščatimo in med dve položimo kremni sir. Pazimo, da je kremni sir v celoti zavit v testo. Preden jih damo v pečico jih hranimo v hladilniku
- Zložimo jih na peki papir in pečemo 10-15 minut.
Opombe
Testo lahko pripravimo dan preden pečemo piškote. Lahko jih naredimo po osnovnem receptu tudi brez kremnega sira. Oblikujemo jih po želji, s pomočjo modelčkov ali pa iz testa le s pomočjo prstov oblikujemo kupčke, ki jih pečemo 10-12 minut.