Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domača koruzna moka (500g in 1kg)

Corn Flour
Meismehl

 

Domača koruzna moka Mlinarstva Kolenko iz najboljše vrste koruze “trdinka” pridelane v Sloveniji je mleta na naš stoletni kamen iz žive skale. Moka ima izrazit, poseben vonj in okus.

Idealna je za pripravo koruznega kruha, ki je kompakten in ker ne vsebuje lepka ali glutena malo bolj drobljiv od kruhov ostalih mok. Koruzno moko mešamo z ostalimi mokami, kot je pšenična ali pirina moka. Ker ima rahlo sladek okus je odlična za pripravo različnih sladic, piškotov in palačink. V Prekmurju je posebej priljubljena koruzna zlejvanka in koruzna pogača. Ker koruza naravno ne vsebuje glutena, je primerna za tiste, ki se izogibajo glutenu.

 

RECEPTI:

1,00 1,60  z DDV

Dodatne informacije

Sestava 100% koruzna moka, iz kontrolirane ekološke predelave
Poreklo Slovenija
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1510kJ/ 361kcal
Maščobe 3,6g
od tega nasičene maščobe 0,5g
Ogljikovi hidrati 77,0g
od tega sladkorji 0,6g
Beljakovine 6,9g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.

Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Reviews

Bodi prvi ocenjevalec “Domača koruzna moka (500g in 1kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja