Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domača polnozrnata ovsena moka (500g)
Oat Flour
Hafermehl
Domača polnozrnata ovsena moka je naravno brez glutena in se v kombinaciji z ostalimi mokami uporablja za peko kruha, palačink in piškotov ter energijskih tablic. V receptih lahko z ovseno moko nadomestite 20% klasične moke, ne da bi bistveno spremenili obliko in okus pripravljene jedi, se pa da pripraviti jedi tudi iz 100% ovsene moke. Z dodatkom ovsene moke dobimo polnovrednejši obrok. Ima tudi več beljakovin in maščob kot večina tradicionalnih, klasičnih mok, zato je zelo sitostna in primerna tako za sladkorne bolnike in ljudi na dieti.
Recepti:
- Ovsene palačinke z vročimi borovnicami
- Ovsene energijske kroglice
- Velikonočni tart
- Rustikalna ajdova galeta s slivami
Ostali ovseni izdelki:
- Domača ovsena kaša
- Domača irska ovsena kaša “Steel cut oats”
- Domača škotska ovsena kaša “Scottish Oats”
- Bio ovsena kašica chia NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kašica čokolada NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kašica cimet NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kaša
- Bio ovsena moka
- Bio ovseni kosmiči
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
1,80 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% polnozrnata ovsena moka iz kontrolirane pridelave in predelave |
Poreklo | EU/Slovenja |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1600kJ/ 380kcal |
Maščobe | 6,1g |
od tega nasičene maščobe | 1,1g |
Ogljikovi hidrati | 67,6g |
od tega sladkorji | 1,1g |
Prehranske vlaknine | 2,4g |
Beljakovine | 10,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja