Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Škotska domača ovsena kaša (500g)
Scottish Oatmeal
Schottische Hafergrütze
Kolenkova škotska domača ovsena kaša je narejena po enakih starih metodah, kot so jih uporabljali v starodavni Škotski. Zmleta je na naših stoletnih kamnih iz prave skale. Ker je grobo mleta, so njeni delci manjši od cele kaše, skuha se hitreje, njen okus je kremast, z delci žvečljive kaše, ki dajejo tej kaši polnejši okus. Ker je za razliko od kosmičev nepredelana, ima nižji glikemični indeks in je bolj nasitna. Originalna škotska kaša se kuha z vodo, v razmerju 1:3 do1:5, z dodatkom ščepca soli, sladkorja in cimeta. V sodobni kuhinji, smo vodo po večini zamenjali z različnimi vrstami mleka. Z dodatkom sadja, oreščkov, masla iz oreščkov ali semen, cimeta, čokolade ali /in kakava dobimo polnovreden obrok, primeren tudi za zdravo službeno malico.
Recepti:
Ostali ovseni izdelki:
- Domača ovsena kaša
- Domača polnozrnata ovsena moka
- Domači ovseni zdrob
- Bio ovsena kaša
- Bio ovsena moka
- Bio ovseni kosmiči
2,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava: 100% oluščena ovsena kaša iz kontrolirane pridelave in predelave
Poreklo: Slovenija
Alergeni: Lahko vsebuje sledi glutena
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1469kJ/ 351kcal |
Maščobe | 7,1g |
od tega nasičene maščobe | 1,5g |
Ogljikovi hidrati | 56,0g |
od tega sladkorji | 1,1g |
Beljakovine | 11g |
Sol | 0,02g |
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Reviews