- Termično nepredelan oves, na način tradicionalne škotske jedi “Scottish oats”, ki je na poseben način drobljen na kamen, kar mu za razliko od predelanih kosmičev daje nizki glikemični indeks in s tem boljše uravnavanje sladkorja v krvi.
- Iz slovenskega ovsa, ki zagotavlja lokalno pridelane in kakovostne sestavine.
- Tradicionalna priprava: pripravljena po starodavnih metodah iz Škotske.
- Grobo mleta: omogoča hitrejše kuhanje in boljšo teksturo.
- Kremasta tekstura: z delci žvečljive kaše, ki obogatijo okus.
- Manjši delci: dajejo kaši polnejši okus v primerjavi s celimi zrni.
- Bolj nasitna in zdrava: zaradi nižjega glikemičnega indeksa in večje hranilne vrednosti.


Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano

Domače

Slovensko

Vegansko

Ročno pakirano
Škotska ovsena kaša “Scottish Oats” (500g)
Scottish Oatmeal
Schottische Hafergrütze
Kolenkova škotska domača ovsena kaša je pripravljena po tradicionalnih metodah, ki segajo v starodavno Škotsko, in je skrbno zmleta na naših stoletnih kamnih iz prave skale. Ta kaša je grobo mleta, kar omogoča hitrejšo kuhanje in boljšo teksturo z delci žvečljive kaše, ki obogatijo njen okus. Kremasta tekstura s polnejšim okusom je značilna zaradi manjše velikosti delcev v primerjavi s celimi zrni. Ker ni predelana kot običajni kosmiči, ima nižji glikemični indeks, kar pomeni, da je bolj nasitna in zdrava. Tradicionalno se kuha z vodo v razmerju 1:3 do 1:5, z dodatkom ščepca soli, sladkorja in cimeta. V sodobnih kuhinjah pogosto zamenjamo vodo z različnimi vrstami mleka. Obogatena s sadjem, oreščki, maslom iz oreščkov ali semen, cimetom, čokolado ali kakavom postane polnovreden obrok, idealen tudi za zdravo službeno malico.
Lastnosti:
Uporaba:
🥄 Enostavna in hitra priprava pri kateri potrebujemo le 120-150g škotske kaše in 500ml tekočine; vode ali mleka ali kombinacijo obeh.
🥣 Tradicionalno kuhanje: Kuhajte z vodo v razmerju 1:3 do 1:5, z dodatkom ščepca soli, sladkorja in cimeta.
🥘 Vsestransko uporabna: v sladkih in slanih jedeh, kot so kaša “porrige”, palačinke, pecivo, piškoti ali kot panada rib ter za zgoščevanje juh.
🍓 Kašo lahko obogatite z različnimi dodatki, kot so sadje, oreščki in semena, maslo iz oreščkov ali čokolada.
💪 Idealna je za športnike ali tiste, ki opravljajo fizično zahtevna opravila, saj je dober vir energije.
🌿 Zaradi nižjega glikemičnega indeksa je primerna za tiste, ki želijo uravnavati telesno težo ali stabilizirati raven sladkorja v krvi.
🥛 Lahko jo pripravite toplo, kot klasičen zajtrk, ali hladno, kot ovseno kašo za nočno namakanje.
🐝 Z vsebnostjo vlaknin pomaga pri zdravju prebave in podpira zdravo črevesno funkcijo.
Recepti:
Ostali ovseni izdelki:
- Domača irska ovsena kaša “Steel cut oats”
- Domača polnozrnata ovsena moka
- Bio ovsena kašica chia NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kašica čokolada NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kašica cimet NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kaša
- Bio ovsena moka
- Bio ovseni kosmiči
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
2,90 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava: 100% oluščena ovsena kaša iz kontrolirane pridelave in predelave
Poreklo: Slovenija
Alergeni: Lahko vsebuje sledi glutena
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1469kJ/ 351kcal |
Maščobe | 7,1g |
od tega nasičene maščobe | 1,5g |
Ogljikovi hidrati | 56,0g |
od tega sladkorji | 1,1g |
Beljakovine | 11g |
Sol | 0,02g |
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja