Rustikalna ajdova galeta s slivami

Rustikalna ajdova galeta s slivami

Galeta je vrsta pite, ki je podobna krostati, vendar je njen izgled dosti bolj rustikalen. Najbolj primerna je za vroče poletne dni, torej takrat, ko imamo na pretek svežega sezonskega sadja. Nanjo paše prav vse sadje, od jagodičevja; malin, borovnic, robid, jagod do...
Matcha v kozarčku

Matcha v kozarčku

Tokratni recept je pripravila ga. Barbara Kokelj, Kranjčanka, ki se je pred leti soočila z zdravstvenimi težavami, ki so jo sprva prisilili v drugačen način prehranjevanja,  kasneje pa je priprava veganskih in brezglutenskih receptov postala njena strast in ljubezen,...
Velikonočne prosene košarice

Velikonočne prosene košarice

Imate radi riževo čokolado? Če je odgovor pritrdilen, vam bo všeč tudi ta velikonočna sladica. Namesto riževih napihnjevcev, so v tem receptu proseni, ki prav tako kot riž naravno ne vsebujejo glutena, imajo pa boljšo hranilno vrednost. Ta velikonočna sladica je...
Robidovi mafini z “irsko” ovseno kašo

Robidovi mafini z “irsko” ovseno kašo

Ti mafini so narejeni z irsko ovseno kašo, ki je, da ne bo pomote slovenska, predelana oziroma rezana v našem mlinu. Ime je dobila po tradicionalni narodni jedi, ki jo pripravljajo v skandinavskih državah. Verjetno vas večina pozna in tudi uporablja oves v obliki...
Arašidovi piškoti

Arašidovi piškoti

Piškoti, ki so odlična kombinacija slanega in sladkega, z mehko žvečljivo sredico in hrustljavim robom. Primerni za vse, ki se odločijo, da bodo spekli piškote v zadnjem trenutku, saj v primerjavi z večino piškotov, testo ne potrebuje počitka v hladilniku. Iz mase v...