Kruh z drožmi

Kruh z drožmi

Vedno sem hvaležna, ko kdo z nami deli svoje znanje in veselje do peke. Peka kruha doma je v zadnjih letih, predvsem od časa korone zaposlila in sprostila mnoge, hkrati pa zanje ni postala le vrsta priprave hrane ampak mnogo več. Ena od njih je Lidija Herodež, ki v...
Fit žemljice

Fit žemljice

Popestrite svoj sendvič z domačimi fit žemljicami. Te polnozrnate žemljice, polne okusa in hranil, so odlična osnova za vaš najljubši sendvič. Narejene so iz sveže mletih mok, polnozrnate v kombinaciji z temno moko in seveda brez vseh dodanih aditivov.

Fermentiran ajdov kruh brez moke in kvasa

Fermentiran ajdov kruh brez moke in kvasa

Recept za fermentiran ajdov kruh z visoko vsebnostjo beljakovin ne uporablja nobene moke ali kvasa, le hladno luščeno ajdovo kašo, sol in semena. Poln beljakovin in vlaknin iz ajde, je dieti prijazen in tak vas bo dlje časa ohranil site. Ajda  je popolna...
Toast kruh

Toast kruh

Toast kruh pri nas jemo redko oziroma le med novoletnimi prazniki in to zato, ker gre k bifteku, ki ga oba z Rolandom obožujeva. Kupljeni toast se mi od vseh komercialnih kruhov zdi še najbolj umeten, zato si ga kot ostali kruh pečemo kar doma. Tudi, če hočete prvič...
Droženi mešani kruh z makom

Droženi mešani kruh z makom

O drožeh so napisane knjige, poznali so jih že naši stari starši in generacije pred njimi, ampak res popularne so postale pri nas šele v času korone. Ker prodajamo moko, osnovno sestavino za pripravo pekovskega peciva z drožmi, so naše stalne stranke ljudje, ki so se...