Kruh z drožmi

Kruh z drožmi

Vedno sem hvaležna, ko kdo z nami deli svoje znanje in veselje do peke. Peka kruha doma je v zadnjih letih, predvsem od časa korone zaposlila in sprostila mnoge, hkrati pa zanje ni postala le vrsta priprave hrane ampak mnogo več. Ena od njih je Lidija Herodež, ki v...
Energijske ploščice z irsko ovseno kašo

Energijske ploščice z irsko ovseno kašo

Nasitne, okusne in ravno prav naravno sladke so energijske ploščice primerne tako za malico, izlet kot posladek ob skodelici kave ali obnova energije po napornem treningu. Tudi ta recept je Barbarin. Več o njej in njenih veganskih knjigah z recepti na...
Prosen zdrob s toplimi začimbami

Prosen zdrob s toplimi začimbami

Receptu ” Proseni gres s popečeno banano” je dodan še en recept iz tega priljubljenega zdroba, narejenega iz prosene kaše. S prijetnim blagim okusom je proseni zdrob poleg ajdovega, riževega , koruznega in ovsenih zdrobov v treh okusih ,eden od peterice...
Irska ovsena kaša z borovnicami

Irska ovsena kaša z borovnicami

Tokratnji recept je pripravila in napisala ga.Barbara Kokelj, avtorica knjig Veganski priročnik za tradicionalne kuharje in Veganski priročnik 2 – Vegansko & brez glutena. Več o avtorici na naslednji povezavi klik Priprava kaše: Irsko ovseno kašo skuhaj po...
Rustikalna ajdova galeta s slivami

Rustikalna ajdova galeta s slivami

Galeta je vrsta pite, ki je podobna krostati, vendar je njen izgled dosti bolj rustikalen. Najbolj primerna je za vroče poletne dni, torej takrat, ko imamo na pretek svežega sezonskega sadja. Nanjo paše prav vse sadje, od jagodičevja; malin, borovnic, robid, jagod do...