Irka

Irka

Za 2 osebi (vegansko in naravno brez glutena) Jed je primerja tudi za FODMAP jedilnik.Vrsta kaše izvira ravno iz Irske, zato sem jed poimenovala po izvoru, po njej – IRKA.Kaša je polnega okusa, ki pa jo pridelujejo tudi v Sloveniji – v Mlinarstvo Kolenko(@mlinkolenko)...
100% ržen kruh s timijanovim čajem in izbranimi semeni

100% ržen kruh s timijanovim čajem in izbranimi semeni

Tako kot recept “Kruh z drožmi” je tudi ta kruh nastal izpod rok Lidije Herodež. Sestavine: 500 g ržene moke, tip 1250, Mlin Kolenko 3 dl mineralne vode 2 dl timijanovega čaja 7 g suhega kvasa 2 žlici olivnega olja 2 žlici grškega jogurta 11 g soli 100 g...
Kruh z drožmi

Kruh z drožmi

Vedno sem hvaležna, ko kdo z nami deli svoje znanje in veselje do peke. Peka kruha doma je v zadnjih letih, predvsem od časa korone zaposlila in sprostila mnoge, hkrati pa zanje ni postala le vrsta priprave hrane ampak mnogo več. Ena od njih je Lidija Herodež, ki v...
Energijske ploščice z irsko ovseno kašo

Energijske ploščice z irsko ovseno kašo

Nasitne, okusne in ravno prav naravno sladke so energijske ploščice primerne tako za malico, izlet kot posladek ob skodelici kave ali obnova energije po napornem treningu. Tudi ta recept je Barbarin. Več o njej in njenih veganskih knjigah z recepti na...
Prosen zdrob s toplimi začimbami

Prosen zdrob s toplimi začimbami

Receptu ” Proseni gres s popečeno banano” je dodan še en recept iz tega priljubljenega zdroba, narejenega iz prosene kaše. S prijetnim blagim okusom je proseni zdrob poleg ajdovega, riževega , koruznega in ovsenih zdrobov v treh okusih ,eden od peterice...