Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Gluten
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Glutena
Durum pšenični zdrob – fini(1kg) NOV IZDELEK!
- Fini zdrob lepe rumenkaste barve, prijetnega vonja in okusa
- za pripravo domačih svežih in suhih testenin, pizze, kruha in fokače.
- bogat z beljakovinami, minerali, vitamini in vlakninami
Večinoma ga imenujejo “Durum pšenična moka”, čeprav po granulaciji spada med zdrobe. Idealen je za pripravo domačih svežih in suhih testenin, kruha, pice in fokače. Izdelkom daje lepo zlato rumeno barvo, prijeten vonj in okus. Bogata je tudi njegova prehranska vrednost, saj vsebuje visoko vsebnost beljakovin, mineralov, vitaminov in vlaknin. Največ se uporabljajo v sosednji Italiji, kjer durum pšenico imenujejo tudi “makaroni pšenica”. V receptih ga lahko uporabimo samostojno ali z dodatkom drugih mok. S pripravo testenin iz durum pšenice, le te med kuhanjem ohranijo strukturo in ni bojazni, da bi se nam razkuhale.
RECEPT:
Ostali izdelki iz durum pšenice:
- Domači durum jajčni široki rezanci
- Domači durum jajčni fidelini
- Domači durum jajčni mali polžki
- Domače durum jajčne krpice
Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici
2,50 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% durum pšenični zdrob iz kontrolirane predelave |
Poreklo | EU/Slovenija |
Alergeni | Vsebuje gluten |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1469kJ/ 351kcal |
Maščobe | 1,1g |
od tega nasičene maščobe | 0,2g |
Ogljikovi hidrati | 72,0g |
od tega sladkorji | 1,2g |
Beljakovine | 11,5g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja