Prosen zdrob s toplimi začimbami

Receptu ” Proseni gres s popečeno banano” je dodan še en recept iz tega priljubljenega zdroba, narejenega iz prosene kaše. S prijetnim blagim okusom je proseni zdrob poleg ajdovega, riževega , koruznega in ovsenih zdrobov v treh okusih ,eden od peterice vrst naših gresov, ki naravno ne vsebujejo glutena.

Recept pripravljen izpod rok Barbare Kokelj (več o njej), ki mi s svojimi res okusnimi recepti pridno pomaga pri polnjenju našega bloga z recepti. Res hvala♡

Sestavine za dve osebi:

1 del:

Zvečer zamešaj skupaj (ali vsaj 1 uro pred serviranjem, v tem primeru segrej mleko, saj se sestavine hitreje prepojijo in povežejo).

  • 200ml rastlinskega mleka (npr- ovseno)
  • 2 čž začimbne mešanice za Kurkuma latte (1 čž kurkume, ½ čž cimeta, ½ čž ingverja, ščep mletih klinčkov)
  • 1 JŽ mletih lanenih semen
  • ½ čž psyliuma
  • 1 jž mletih chia semen
  • 1 zrela banana
  • ½ čž vanilije (tekoče)

2 del:

Dodatki:

  • 1 čž konopljinih seme
  • 1 JŽ kokosov proteinski jogurt /na osebo

Priprava:

  1. Sestavine iz 1 dela – zblendaj in pusti ob strani.
  1. V manjši lonec vlij mleko in ga segrej. Pred vretjem dodaj (sestavine – 2 del) zdrob, sol in ob stalnem mešanju kuhaj do zgostitve (nekaj minut – cca  5min). Lahko dodaš še nekaj zdroba, a ne pretiravaj, saj se zgosti, tudi, ko je že kuhan. Tako bosta 2 JŽ dovolj.
  2. Ko je zdrob skuhan, vmešaj zblendano mešanico (1 del)
  3. Zdrob prelij v skodelici.
  4. Dodatki serviranja:  Na vsako damo pol popečene banane in oreščke ter  postrežemo.

Lahko je servirano kot topel ali hladen obrok – ToGo.

Besedilo recepta in slike:

Barbara Kokelj