Cimet, ta prijetna topla začimba ne sme manjkati na nobenem božičnem piškotnem krožniku.
Predstavljeni piškoti so narejeni po principu njokov. No vsaj izdelava. Nič ni bolj frustrirajoče kot to, da piškoti, ki jih naredimo po določenem receptu, ne izgledajo niti malo podobni tistim na sliki recepta.
No, tile niso najlepši, najbolj ekstravagantni, so pa izredno enostavni za izdelavo in kar je najpomembnejše – nesramno dobri.
Sestavine:
- 400g moke pirine mehke(domača, bio) ali pšenične mehke moke (domača, bio)
- 120-180g sladkorja
- 4 rumenjake
- 200g masla( zmehčano)
- 1-3 žličke cimeta
- 1 vaniljev sladkor
Za posip
- 100g sladkorja v prahu
- 1-3 žličke cimeta
Priprava
1. Vse sestavine dami v skledo in ročno ali z mešalcem zamesimo testo.
2. Zavijemi ga v folijo in najmanj za 1 uro damo v hladilnik.
3. Pečico segrejemo na 180°C.
3. Testo razdelimo na 3 dele in jih oblikujemov rolico. Narežemo jih na rombe, dolžine približno 2 cm. Najboljše se razrežejo z nožem za testo.
4. Položimo jih na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo od 12-15 minut.
5 Še tople jih povaljamo v sladkorju v prahu, ki smo mu primešali cimet.
Kot večino piškotnega testa lahko tudi to pripravimo en dan pred peko.
Ker so okusi glede cimeta različni, eno imajo radi več, drugi manj, se ga da v testo in posip po želji.