Arašidovi piškoti

Piškoti, ki so odlična kombinacija slanega in sladkega, z mehko žvečljivo sredico in hrustljavim robom. Primerni za vse, ki se odločijo, da bodo spekli piškote v zadnjem trenutku, saj v primerjavi z večino piškotov, testo ne potrebuje počitka v hladilniku.

Iz mase v receptu naredimo okrog 20 piškotov.

Sestava:

  • 120g masla
  • 100g rjavega sladkorja
  • 50g belega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 250g arašidovega masla
  • 200 g pirine (domača, bio) ali pšenične mehke moke (domača, bio)
  • 1 žlička jedilne sode bikarbone
  • ščep soli
  • kristalni sladkor za povaljanje pred peko

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 180°C.
2. S pomočjo mešalnika stepemo maslo in obe vrsti sladkorja.​​
3. Dodamo jajce, vaniljo in arašidovo maslo ter z električnim mešalnikom zmešamo do gladkega. Dodamo še moko, sodo bikarbono in sol ter ročno premešamo (za ta del ne uporabljamo električnega mešalnika)
4. Testo za piškote med dlanmi razvaljamo v kroglice, nato pa kroglice povaljamo v beli sladkor in jih položite na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Piškotom z vilicami naredimo križni vzorec. 
5. Postavimo jih v pečico in pečemo 10 minut, da vrhovi rahlo porjavijo. V sredini bodo še vedno zelo mehki. Ohladimo jih na pekaču. Ko se ohladijo, se bodo strdili.

Opombe
Mešanica dveh sladkorjev ohranja piškote mehke in vlažne. Če uporabimo samo bel sladkor so piškoti bolj hrustljavi,  samo z rjavim pa premehki in razpadajo. Če hočemo bolj hrustljave piškote podaljšamo peko na okrog 15 minut, vendar pazite, da se vam ne prismodijo.