Čokoladni browniji z arašidovim maslom

S temi bogatimi čokoladno arašidovimi browniji ne morete zgrešiti, ko pripravljate rojstnodnevno zabavo ali pa le piknik s prijatelji.  Verjamite, čokoholiki bodo izjemno veseli, za ostale imejte za rezervo kakšno ne čokoladno sladico😊. Čeprav jih dosti uporablja mix za brownije za pripravo le teh, pa je sama priprava domačih le z nekaj sestavinami izredno enostavna in najpomembneje, brez dodanih aditivov.

Za odlične brownije je pomembno, da vsebujejo čokolado z vsaj 60% deležem kakava. Predstavljena različica je brez jajc, namenjena tudi veganom. Imate pa v opisih klasične sestavine, kot mleko in maslo za te, ki ne uporabljate kokosovega masla ali rastlinskega mleka.

 

 

Sestavine za biskvit:

  • 120 g temnih čokoladnih kapljic (ali jedilne čokolade)
  • 110 g kokosovega olja (ali klasičnega masla)
  • 160 ml mandeljnovega mleka (polnomastnega mleka)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 180 g rjavega sladkorja
  • 200 g bele mehke pirine moke ( bio, domača)
  • 6 zravnanih žlic kakava
  • 1 žlička vinskega kamna (ali pecinega praška)
  • ¼ žličke soli
  • 200g arašidovega masla

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 170 °C.

2. V vodni kopeli razstopimo čokolado s kokosovim oljem ali maslom. Dodamo mleko, sladkor in vanilijev ekstrakt, ter dobro premešamo, da dobi enotno zmes.

3. Presejemo moko, vinski kamen, kakav in sol. Dobro pomešamo suhe in tekoče sestavine ter zmes razporedimo po pekaču.(33x23cm)

4. 200g čistega arašidovega masla razstopino v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici, da postane tekoč. Z žlico damo kupčke masla po zmesi in z vilico naredimo vzorec. 

5. V ogreti pečici pečemo 20-25 minut oziroma dokler zobotrebec, ko ga zapičimo v testo ni čist, ko ga povlečemo iz testa.

6. Pecivo pustimo, da se ohladi in ga narežemo na kocke.

Opombe

Verjetno nisem edina, ki ko najde kakšen recept ali v babičini kuharski knjigi ali na internetu, ugotovi pri opisu, da nima pekača mer, ki so navedene v receptu. Ta dilema se da rešiti tako, da seštejete stranice pekača v receptu in poskusite doma najti pekač, ki ima enak ali vsaj približen seštevek. Naprimer pekač mer 33×23, 33+23cm =56cm, enak obseg oziroma površino ima pekač mer 35×21, je pa lahko kak cm razlike, bo pač sladica za malenkost višja ali nižja, vendar to upoštevajte pri dolžini peke. Več o preračunavanju velikosti pekačev, tudi okroglih v oglate, v enem od naslednjih blogov na naši strani.