Danska metlica

Danish Whisk
Dänischer Schneebesen

 

  • kuhinjski pripomoček kombinacije spule in klasične metlice za mešanje
  • za mešanje vode in moke pri pripravi testa za kruh, pizzo, buhtlje…
  • mešanje tekoče/gostega testa za pripravo mafinov, palačink, carskega praženca, sufleja in biskvitov
  • polente in kaše med kuhanjem.

 

Danska metlica imenovana tudi metlica za testo ali “brodpisker”  je posebej oblikovana metlica, ki se razlikuje od nam poznane klasične metlice, ki  je v obliki balona. To preprosto orodje iz lesenega in žičnatega dela je mešanica lesene žlice za mešanje in metlice za stepanje. Medtem, ko s prvo težko zmešamo vodo in moko, se pri drugi gostejše testo nabere v žičnati del, ter nam oteži delo in čiščenje.

Čeprav je v osnovi zasnovana za mešanje vseh vrst testa je enako učinkovita tudi pri mešanju vseh vrst tekoče/gostega testa, kot je na primer testo za mafine, palačinke, sufleje in torte. Ko dodajamo beljak v testo za torte in sufle, moramo to narediti nežno, brez hitrega mešanja in tako, da se beljak v celoti poveže s preostalo maso. Tu nam je danska metlica v veliko pomoč. Ni pa uporabna le za mešanje testa ampak si z njo pomagamo pri kuhanju polente ali kaše.

Medtem ko je metlica za testo dovolj trda, da lahko opravimo z njo nekaj gnetenja, pa bo potrebno testo za kruh ali pizzo do konca zgnesti ročno. Uporabimo jo do stopnje, da sta moka in voda popolnoma premešani in je testo manj lepljivo in bolj voljno za končno gnetenje. Za pripravo kruha na način “kruh brez gnetenja” pa danska metlica lahko edini pripomoček za pripravo.

Dolžina metlice je 33,5cm.

Vse sveže mlete mlevske izdelke, testenine in dodatno ponudbo lahko dobite tudi v naši butični trgovini ob mlinu na Gornji Bistrici

 

 

6,90  z DDV

Dodatne informacije

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Pakiranje in shranjevanje

Mnenja

Bodi prvi ocenjevalec “Danska metlica”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja