Tokratnji recept je pripravila in napisala ga.Barbara Kokelj, avtorica knjig Veganski priročnik za tradicionalne kuharje in Veganski priročnik 2 – Vegansko & brez glutena. Več o avtorici na naslednji povezavi klik
Priprava kaše:
Irsko ovseno kašo skuhaj po navodilih proizvajalca – Mlinarstva Kolenko. (Kuhanje – cca 25 min). Skuhano kašo lahko hraniš v hladilniku 4 dni. Tako si jo lahko vsak dan za zajtrk pripraviš v drugačni kombinaciji.
Tokrat te zapelje z borovnicami.
Priprava Irske kaše z borovnicami:
1. Zvečer v skodelici zmešaj:
- 1 čž mlete aronije 3/4 skod. zamrznjenih borovnic
- 1 JŽ lanenih zlatih mletih semen
- 1 JŽ chia semen
- 1 čž arašidovega masla
- ¼ čž mletega kardamoma
- 3 skod. riževega mleka
- 1 JŽ veganskih beljakovin VIVO vanilija
Prelij z rastlinskim mlekom, ki naj prekrije vse zgoraj naštete sestavine. Pokrij s pokrovčkom in spravi v hladilnik, da se čez noč vse lepo prepoji in poveže. Če je zmes pregosta dodaj ohlajen kurkumin čaj in zblendaj še enkrat. Aroma čaja doda aromo.
2. Zjutraj nareži:
- 1 banana
- 1 rezina ingverja (2 cm)
Sestavine iz točke 1. In 2. v blenderju do gladkega zblendaj.
DODATKI na vrhu:
- 2 JŽ skuhane ovsene kaše (na osebo)
- narezana banana in kivi
- konopljina semena
- kokosov jogurt (opcijsko)
Jed lahko ješ toplo (zblendano zmes na rahli temperature pogreješ) ali poješ hladno. Dodaš dodatke in serviraš.
Irska kaša se lepo poveže s kremno zmes, ji doda svojo strukturo in hranljivost. Jed je primerna, za na pot (šolo, službo …) ali malice po treningu.