Nasitne, okusne in ravno prav naravno sladke so energijske ploščice primerne tako za malico, izlet kot posladek ob skodelici kave ali obnova energije po napornem treningu.
Tudi ta recept je Barbarin. Več o njej in njenih veganskih knjigah z recepti na https://www.veganski-prirocnik.si/
Suhe sestavine:
- ∙ ½ skodelice mletih mandljev
- 1 skodelica kokosovih kosmičeV
- 1 JŽ mletih chia semen (zmelji v mlinčku za kavo)
- 1 ½ čž psiliuma (indijskega trpotca)
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- ščep soli
- ½ skodelice bučnih semen
- 1 skodelica sončničnih semen
Mokre sestavine:
- 1 ½ skodelice skuhane irske ovsene kaše
- ¾ skodelice javorjevega sirupa
- ¼ skodelice kokosovega olja
- 1 čž tekoče vanilje
Dodatek:
- 200g tablica veganske čokolade
- 50g narezanih mandljev
Priprava:
Združi obe zmesi, suho in mokro.
Pekač obloži s peki paprijem. Zmes razporedi po pekaču in z žlico pritisni ob dno.
Peci 50 minut pri 180 stopinjah Celzija – ventilacija.
Počakaj, da se peka ohladi. Med tem nad vodno kopeljo stopi čokolado in prelij čez peko. Nadevaj z narezanimi mandlji in postavi v hladilnik, da se čokolada strdi. Nato odstani iz pekača in nareži na poljubno velikost. Tablice hrani v nepropustni posodi v hladilniku.
Pekač velikosti: 18 x 26cm
Recept in slike: Barbara Kokelj