Recepti
Ajdova rolada s kokosovim nadevom
Kdor pride k nam na obisk večkrat, ga vsekakor vsaj enkrat pričaka ajdova rolada s kokosovim nadevom. Biskvit te odlične rolade poleg ostalih sestavin vsebuje 100% ajdove moke, ki je naravno brez glutena. Nadev iz kokosa in kisle smetane, pa daje zemeljskemu okusu...
Malinine kocke z rjavim maslom in belo čokolado
Rjavo maslo (buerre noisette) je klasični dodatek v francoski kuhinji in je nekaj tako dobrega, da je pri nas konstantno v uporabi.😊 Čeprav je priprava tega gurmanskega dodatka dokaj enostavna, mora biti za uporabo predvsem pri sladicah maslo ohlajeno, tako, da je...
Slivov cobbler
Če niste vešči peke, vam lahko zagotovim, da je ta sladica nekaj, kar vam bo 100% uspelo. Priprava palačink je v primerjavi s pripravo te sladice prava umetnost. Le z nekaj sestavinami, ki jih ima večina vedno doma, lahko v nekaj minutah priprave in slabo uro peke,...
Ajdov gres s hitrim slivovim kompotom
Mlečni gres, le kdo ga ne pozna? Če ne drugače, se ga večina spomni iz otroštva, z žlico benko kakava je bil najboljši. Kot je enim dober, ga drugi sploh ne marajo, je pa vsekakor odličen za prehrano majhnih otrok in ti ga v večini obožujejo. Smo pa nekateri glede te...
Najboljša domača granola
Domača granola je vsekakor nekaj drugega kot tista, ki jo najdete na trgovski polici. Izredno enostavna za pripravo, brez rafiniranega sladkorja in končana z peko vred v manj kot uri. Je rahlo žvečljiva in hrustava hkrati in ko iz pečice zadiši po popečenih oreščkih…
Sočni jabolčni mafini z bučnim posipom
Z jesenjo so povezani manj prijetne pojavi (vsaj zame 😊); krajši dnevi, nižje temperature, dež… Po drugi strani pa je jesen zelo lepa, še posebej, ko se listi dreves obarvajo v najlepšo paleto rjavo - oranžnih odtenkov, ko se peče koruza, dozorijo jesenski plodovi,...
Limonino borovničeve kocke
Če me kdorkoli hoče podkupiti, naj tega prosim ne dela s sadnim pecivom, razen, če je borovničevo. Seveda velja to le za pecivo, pri svežem sadju nisem tako izbirčna, So pa borovnice vsekakor moj "top sadež" in jih obožujem v vseh oblikah; sveže, zamrznjene, v kefirju...
Užitno piškotno testo
Ja, prav ste prebrali, užitno piškotno testo, ki ni pečeno ampak se jé surovo. Priznajte, le redko kdo v otroštvu ni šaril s prsti po posodi, v kateri je mami mešalo testo za piškote in ga jedel, še preden se je spremenilo v piškote 😊 No enim je surovo piškotno testo...
Čokoladni browniji z arašidovim maslom
S temi bogatimi čokoladno arašidovimi browniji ne morete zgrešiti, ko pripravljate rojstnodnevno zabavo ali pa le piknik s prijatelji. Verjamite, čokoholiki bodo izjemno veseli, za ostale imejte za rezervo kakšno ne čokoladno sladico😊. Čeprav jih dosti uporablja...
Čokoladna ajdova kaša
Kaša oziroma »porridge« je v zadnjih letih postali izjemno priljubljeni jed. Klasično narejena iz kosmičev, večinoma ovsenih z dodatkom sadja, oreščkov in semen predstavlja polnovredni obrok. Malokdo pa ve, da se »porridge«, da narediti tudi iz drugih hranljivih...
Tortica z gozdnini sadeži in drobljencem
Ta sočna tortica z gozdnimi sadeži, povrhu pa še s krispi hrustljavim drobljencem in narezanimi mandeljni je kot nalašč za malico ali sladico. Če jo boste ponudili gostom, pa imejte pri roki recept, ker bodo ti zagotovo zahtevali, da jim ga izdate. ...
Pečena koruzna polenta
Domača polenta iz starinske koruze trdinka je čisto nekaj drugega, kot termično obdelana polenta, ki jo dobite v trgovini. Edini minus je, da se kuha dlje kot instant, ima pa zato toliko bolj izrazit okus po koruzi in je zato neprimerljivo boljša. Večina koruzni zdrob...