Cimetovi velikonočni zajčki

Velike noči ni brez jajc, šunke, potičke, piščančkov in zajčkov. Slednje imamo najrajši čokoladne. Za spremembo pa vam predstavim pečene, ki se pripravijo le iz nekaj sestavin. Naredila sem jih iz dveh mas in izginili so preden so se sploh ohladili. Predvidevam, da so bili dobri. ker sama jih nisem uspela poskusiti. Bom pri naslednji rundi.

Sestavine:

za 6 zajčkov

  • 180g grškega jogurta
  • 150g pirine mehke moke (bio, domača) ali pšenične mehke moke (bio, domača)
  • 1 žlička pecilnega praška iz vinskega kamna
  • ščepec soli
  • 1 beljak
  • 70g kristalnega sladkorja
  • 1 žlička cejlonskega cimeta
  • raztopljeno maslo

Priprava:

  1. Pecilni in sol vmešamo v moko in presejemo. Zmesi dodamo grški jogurt in zamesimo testo.
  2. Oblikujemo ga v okroglo žogo in razrežemo na šest enakih delov. Vsak del z dlanmi razvaljamo v trakove. V nasprotni smeri jih zvijemo v kito. Konec pustimo razprt za ušeska.
  3. Zajčke premažem z beljakom in pečemo v ogreti pečici na 180 °C 15-20 minut.
  4. Sladkorju dodamo cimet in dobro premešamo. Še tople zajčke premažemo z raztopljenim maslom in povaljamo v cimetovem sladkorju.

Testo je pri pripravi precej mehko, zato si pri zvijanju lahko pomagamo z nekaj moke, vendar ne pretiravajte, da ne bodo zajčki pretrdi. Tudi, če pri oblikovanju niso najlepši, med peko spremenijo obliko in postanejo lepi. Ker nekateri ne marate kristalnega sladkorja, le tega lahko zamenjate z sladkorjem v prahu.