Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domači ovseni zdrob (500g) NOV IZDELEK!
Oat Semolina
Hafer Grieß
Našemu ovsenemu četverčku smo dodali petega in sicer ovseni zdrob. Ovseni zdrob je odlična zamenjava pšeničnemu zdrobu pri prehrani dojenčkov in majhnih otrok. Naravno ne vsebuje glutena, kar pa ne pomeni, da iz njega ne morete narediti odlične sladice.
Osnovni recept za pripravo enega obroka. Zavremo 250ml tekočine, mleka, rastlinskega ali navadnega, kombinacija vode in mleka ali samo vodo ter dodamo 40g zdroba (približno 4 zravnane žlice), ščepec soli in po želji sladkor. Na zmernem ognju in ob stalnem mešanju kuhamo nekaj minut, dokler se ne zgosti.
Ostali ovseni izdelki:
- Domača ovsena kaša
- Škotska domača ovsena kaša
- Domača polnozrnata ovsena moka
- Bio ovsena kaša
- Bio ovsena moka
- Bio ovseni kosmiči
2,00 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava | 100% ovseni zdrob iz kontrolirane pridelave in predelave |
Poreklo | EU/Slovenja |
Alergeni | Lahko vsebuje sledi glutena |
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1530kJ/ 365kcal |
Maščobe | 6,9g |
od tega nasičene maščobe | 1,2g |
Ogljikovi hidrati | 56,0g |
od tega sladkorji | 1,3g |
Prehranske vlaknine | 11,0g |
Beljakovine | 14,0g |
Sol | <0,01g |
* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Reviews