Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domače
Slovensko
Vegansko
Ročno pakirano
Domača ovsena kaša (500g)
Oat Groats
Hafer
Skupaj s prosom, ajdo in koruzo, spada oves med žita, ki naravne ne vsebujejo glutena. Ovsena kaša je oluščen oves in je za razliko od kosmičev, ki so najbolj znan produkt ovsa, nepredelan in zato z nižjim glikemičnim indeksom od kosmičev. Res je, da za njegovo pripravo rabite dlje časa, je pa okus dosti bolj poln, kremast, žvečljiv in tudi nasiten..
Pred pripravo, ovseno kašo pod tekočo vodo operemo, čez noč namočimo v vodo in jo naslednji dan z nekaj soli, kuhamo v razmerju 1:2,5, dokler nam voda ne povre. Ovsena kaša je primerna za pripravo slanih jedi, kot priloga k mesu ali pa iz nje pripravimo mesne ali zelenjavne rižote ter solate.
Kuhano ovseno kašo v hladilniku hranimo do največ pet dni.
Ker velja za najbolj zdravo žitarico jo v našem mlinu predelujemo v različne oblike. Tako lahko pri nas poleg vsem poznanih ovsenih kosmičev in ovsene moke, dobite dve tradicionalni skandinavski obliki ovsa, irsko ovseno kašo “Still Cut Oats” ter škotsko ovseno kašo “Scottish Oats”, ter ovseni zdrob, ki smo ga za vas pripravili v treh okusih chia, čokolada in cimet. Linke do izdelkov lahko najdete nižje med “ostali ovseni izdelki”.
Recepti:
Ostali ovseni izdelki:
- Domača škotska ovsena kaša “Scottish Oats”
- Domača irska ovsena kaša “Steel cut oats
- Domača polnozrnata ovsena moka
- Bio ovsena kašica chia NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kašica čokolada NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kašica cimet NOV IZDELEK!
- Bio ovsena kaša
- Bio ovsena moka
- Bio ovseni kosmiči
1,70 € z DDV
Dodatne informacije
Sestava: 100% oluščena ovsena kaša iz kontrolirane pridelave in predelave
Poreklo: Slovenija
Alergeni: Lahko vsebuje sledi glutena
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost | 1469kJ/ 351kcal |
Maščobe | 7,1g |
od tega nasičene maščobe | 1,5g |
Ogljikovi hidrati | 56,0g |
od tega sladkorji | 1,1g |
Beljakovine | 11g |
Sol | 0,02g |
Pakiranje in shranjevanje
Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako ostane moka varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirat-parat nit od leve proti desni.
Vse kaše in mlevske izdelke, testenine in semena je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Mnenja